Cele mai proaste scene de sex din literatură în 2011

De Raluca Cristea pe

Premiile pentru cea mai proastă scenă de sex din literatură au ajuns la a 19-a ediţie, lista nominalizaţilor este gata şi premiile se vor decerna în curând.

Premiile Bad Sex in Fiction Award există de ani buni, iar revista The Literary Review se ocupă în fiecare an de selecţia scriitorilor, unii chiar autori de bestselleruri, a căror greşeală a fost să redacteze scene sexuale deplasate, sordide, unele chiar comice. Scopul revistei Literary Review este de a-i descuraja pe alţi scriitori să redacteze scene sexuale de prost gust.

Anul acesta revista The Literary Review a selectat 12 scriitori. Printre aceştia se află şi Stephen King, cu romanul „11.22.63”, dar şi Haruki Murakami, cu trilogia „1Q84”.

Iată lista completă a nominalizaţilor:

– 1Q84 de Haruki Murakami
– 11.22.63 de Stephen King
–  On Canaan’s Side (De partea Canaanului) de Sebastian Barry
– The Final Testament of the Holy Bible (Testamentul Final al Bibliei) de James Frey
– Parallel Stories (Poveşti Paralele) de Péter Nádas
– Ed King de David Guterson
– The Land of Painted Caves (Tărâmul Peşterilor Pictate) de Jean Auel
– The Affair (Aventura) de Lee Child
– Dead Europe (Europa moartă) de Christos Tsiolkas
– Outside the Ordinary World (În Afara Lumii Obişnuite) de Dori Ostermiller
– Everything Beautiful Began After (Tot Ce e Frumos a Început După) de Simon Van Booy
– The Great Night (Marea Noapte) de Chris Adrian.

„Dacă ei ar fi făcut jumătate din lucrurile pe care le-au atribuit personajelor lor, cu siguranţă li s-ar fi aburit ochelarii” scrie The Guardian despre autorii cărţilor nominalizate.

Şi ca să te convingi, ai mai jos câteva citate:

” Sânii ei păreau deloc influenţaţi de forţa gravitaţiei, sfârcurile se întorceau în sus la fel ca lăstarii cruzi de viţă de vie în căutarea soarelui” (1Q84 de Haruki Murakami)

„A gemut, s-a retras discret, apoi şi-a ridicat şi ea coapsele, să se întâlnească cu ale mele. «Sadie, eşti bine?». «Oh, doamne», a spus ea şi eu am râs. Şi-a deschis ochii şi m-a privit, cu speranţă şi curiozitate. «Gata sau mai e?». «Mai e puţin», am spus eu. «Nu ştiu cât de mult, nu am mai fost de ceva timp cu o femeie»”. (11.22.63 de Stephen King)

” La duş, Ed stătea cu mâinile la ceafă, ca şi cum tocmai ar fi fost arestat, în timp ce ea îl abuza cu un săpun.” (Ed King de David Gutterson)

Ţie cum ţi se par cărţile? Ai citit şi tu vreo carte cu scene de sex prost?


Foto:  Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro