Cum îţi influenţează autosugestia viaţa sexuală

De Stela Moisescu pe

Trei studii recente au scos la iveală cât de mult influenţează autosugestia viaţa sexuală a unei femei. Modul în care te gândeşti la sex decide cum te simţi în timpul lui.
Iată cât de mult cântăreşte autosugestia în gradul de satisfacţie pe care sexul ţi-l oferă, precum şi câteva trucuri cu efect placebo pentru o viaţă sexuală mai bună.

35% de femei, păcălite de efectul placebo

Vrând să testeze puterea autosugestiei asupra modului în care se simte o femeie în pat, o echipă de cercetători a apelat la tratamentul placebo. Potrivit studiului, 35% dintre femeile care au fost tratate pentru probleme precum libido scăzut şi anorgasmie s-au simţit mai bine după administrarea medicamentelor cu efect placebo.

Cercetătorii au conchis că tratamentul magic le-a dat femeilor mai multă încredere în prestaţia lor  sexuală, lucru care a rezolvat aşa-zisele probleme. Teama de a nu se excita şi de a nu avea orgasm este un instrument de autosabotaj, deci autosugestia funcţionează în sens negativ.

Un alt studiu a reuşit să coreleze autosugestia de durerile din timpul sexului pe care le acuză femeile. Potrivit studiului, cu cât partenerul de cuplu este mai atent şi grijuliu faţă de femeia cu dureri, cu atât ea simte durerile mai acut. Motivul? Atunci când el îşi manifestă îngrijorarea, ea devine mai stresată şi, deci, mai conştientă de simptome.

Cercetătorii au conchis că dacă nu s-ar mai acorda atâta importanţă durerilor, femeia nu s-ar mai autosugestiona în sens negativ, iar durerile s-ar ameliora, dacă nu cumva ar dispărea de tot.

În sfârşit, cel de-al treilea studiu, care dovedeşte influenţa covârşitoare a autosugestiei, spune că femeile mai egoiste sau care au un partener mai egoist în pat sunt mai satisfăcute în plan sexual.

O femeie egoistă în pat se concentrează pe propria plăcere şi nu este acaparată de prestaţia ei şi de modul în care celălalt o percepe, lucru care poate să ducă din nou la autosabotaj.

Dacă are un partener egoist, acesta nu va pune nici el accentul pe plăcerea ei. S-a demonstrat că femeile simt o presiune psihologică din partea unui partener care pune plăcerea iubitei pe primul plan. Astfel, femeia se simte obligată să aibă orgasm şi se autosugestionează fără să vrea în sens invers, răspuns tipic oricărei persoane în faţa unei obligaţii.

Trucuri sexy cu efect placebo

Aceste studii arată clar faptul că autosugestia îţi poate deteriora viaţa sexuală, fără să ai o problemă de ordin fizic… sau o problemă, pur şi simplu! Totuşi ea poate acţiona şi în sens invers. Astfel, există anumite trucuri de autosugestionare care îţi pot îmbunătăţi considerabil viaţa sexuală.

Iată câteva exemple:

Concentrează-te pe senzaţiile simţite şi ignoră modul în care crezi că el te vede. Dă atenţie corpului, nu minţii tale în timpul sexului.

Restabileşte scopul pentru care faci sex. Acesta ar trebui să fie plăcerea fizică. Cu cât devii mai entuziastă în privinţa plăcerii carnale, cu atât te şi simţi mai bine. Renunţă să mai corelezi sexul cu alte scopuri.

Gândeşte-te mai des la sex… cu apreciere! Citeşte un roman erotic sau discută cu prietenele tale pe teme mai indecente. Nu te mai raporta la sex ca la un subiect tabu.

Aspectul fizic ne impulsionează incredibil de tare. Fă o schimbare de look sau poartă mereu lenjerie sexy. Aceste gesturi te ajută să te simţi mult mai sexy în pielea ta.

Încearcă tactica Mirandei din serialul Sex and The City şi transformă-ţi dormitorul într-un spaţiu erotic. Astfel, în mod inconştient le transmiţi şi altora semnale că eşti disponibilă.

Studiază câteva tactici de flirt şi nu te feri să îmbraci un rol ceva mai sexual cu persoanele potrivite, cum ar fi colegul acela drăguţ sau iubitul tău de ani de zile.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro