Cum distingi atracţia reală de flirtul premeditat

De atractie, flirt, seduci, sex, tehnici, pe

Te-ai întrebat vreodată care este până la urmă strategia unui bărbat care insistă cu tot felul de replici de Don Juan, deşi tu deja i-ai spus că nu eşti interesată?
Am văzut recent filmul „Love and other drugs”, unde personajul principal, un tip foarte popular printre femei, aplica tot felul de tehnici de flirt. Într-una dintre ele bărbatul strigă o femeie pe alt nume. De ce? „Într-un final o să se sature să o strig pe alt nume şi o să îmi zică cum o cheamă. Mai apoi eu o să-i zic că am confundat-o cu o fostă iubită, iar ea o să devină interesată de mine, pentru că, deşi seamănă fizic cu fosta, va simţi nevoia să îmi demonstreze că ea este altfel”, spune el.

Mulţi bărbaţi consideră că pot influenţa prin flirt sentimentele unei femei. Chiar dacă ţie nu ţi s-au aprins călcâiele după el, el va încerca să stabilească o conexiune prin câteva şiretlicuri verbale şi non-verbale. Uneori le iese, alteori nu. Gândeşte-te de câte ori n-ai ajuns la concluzia că „prima impresie poate fi greşită”, după ce ai început să simţi ceva pentru un tip, care nu te-a atras deloc la prima vedere. Poate că el a ştiut cum să flirteze, astfel încât să te impresioneze.

În mod clar, atracţia irezistibilă pe care o simţi instantaneu pentru un bărbat este magică, dar există şi alte soluţii, cred bărbaţii. Nu de puţine ori, şi tu ai încercat să seduci un tip cu o rochie provocatoare sau cu o replică plină de subînţeles, dar asta se întâmplă de cele mai multe ori când simţi acea atracţie pentru el şi vrei să-i dai de înţeles asta, în speranţa că atracţia este reciprocă.  Din păcate, la bărbaţi este un pic altfel. Da, va încerca să flirteze cu tine, dacă a simţit o atracţie irezistibilă şi vrea să te cunoască mai bine, dar o va face şi pentru simplul motiv că vrea să facă sex cu cineva, iar tu eşti o prezenţă plăcută. Este important să faci distincţia între cele două, pentru a ştii care-i sunt intenţiile.

Iată cum deosebeşti flirturile izvorâte dintr-o atracţie puternică de flirturile calculate cu sânge rece!

–    În primul rând fii atentă dacă tipul respectiv flirtează doar cu tine sau este genul de bărbat mai prietenos cu femeile din jurul lui. Tachinează-l şi spune-i că mai sunt alte femei de agăţat, iar tu n-ai chef de jocuri. Dacă nu flirtează cu toată lumea, atunci l-ai atras tu cu ceva.

–    Să zicem că voi doi aveţi un ritual al vostru. Vă mai adresaţi câteva vorbe cu subînţeles, mai ieşiţi împreună în pauza de prânz. Dacă te invită brusc în oraş, deci face un pas în plus, asta după ce a tatonat mult timp terenul, înseamnă că a vrut să fie sigur că accepţi. Cu siguranţă i-ai provocat o impresie plăcută, dacă a depus atâta efort.

–    Un alt semn că este foarte atras şi nu vrea doar o partidă de sex este acela că flirtează într-un mod mai intim. Analizează dacă bărbatul respectiv face doar glume indecente şi complimente despre cât de bine arăţi sau intră pe un tărâm mai personal şi este interesat să afle dacă ai sau nu iubit şi ce fel de întâlniri îţi plac sau ce hobby-uri ai.

–  Cât despre complimente, dă-ţi seama dacă sunt genul standard, care vizează trupul tău sau dacă remarcă anumite particularităţi legate nu doar de fizic, ci şi de gesturile sau comportamentul tău.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!