8 tipuri de sex care fac relaţia să dureze

De Flavia Jurca pe

Există cupluri care se ceartă des şi totuşi rezistă… Cel mai comod răspuns este că sexul îi ţine împreună, dar ce fel de sex ţine un cuplu împreună până la adânci bătrâneţi?
Desigur, sexul cu iubitul tău este nemaipomenit. Dar o viaţă petrecută împreună nu se rezumă doar la sex nemaipomenit. O legătură sexuală profundă între voi doi presupune mai mult decât superlativele în materie. Cuplul rezistă atunci când sexul, chiar dacă merge prost, are un efect pozitiv asupra cuplului. Sună paradoxal, da, însă explicaţia este simplă. Viaţa nu e formată doar din cazuri ideale, ba din contră, de cele mai multe ori ceea ce îţi oferă este mult mai prejos decât aşteptările tale…

Cele mai longevive cupluri se bucură de fiecare ocazie de a fi împreună, indiferent de … nota pe care o acordă partidei. Au fost identificate 8 tipuri de comportamente sexuale care contribuie la consolidarea vieţii sexuale a cuplului, astfel încât indiferent ce apare în viaţa celor doi, sexul rămâne un liant de nezdruncinat de factorii din afara cuplului.

1. Sexul dincolo de limite – Rutina este duşmanul cuplurilor cu state vechi… cei mai mulţi se sperie de monotonie şi caută diversitate în paturi străine. Ce-ar fi să ieşiţi din limitele şi tabieturile pe care vi le-aţi stabilit? Staţi de vorbă, spuneţi-vă dorinţele, apoi treceţi la fapte şi faceţi ceva diferit şi nou împreună. Asumarea de riscuri împreună vă consolidează încrederea reciprocă.

2. Sexul de întreţinere –  Toată lumea pare să creadă că sexul se întâmplă pur şi simplu fiindcă se întrunesc toate condiţiile, amândoi aveţi chef în acelaşi timp… Uneori nici nu aveţi timp de sex. Familia, copiii, jobul vă răpesc timp şi energie, însă trebuie să vă faceţi timp pentru sex, pentru că este singura activitate de cuplu în care sunteţi implicaţi doar voi. Nu renuţaţi la sex din oboseală… mai târziu vor apărea disfuncţii grave.

3. Sexul în vacanţă – Uneori, dacă simţi că v-aţi plafonat, poate că nu e din cauza partenerului, ci din cauza decorului. Nu trebuie să mergeţi în Hawaii pentru sex de vacanţă… închiriaţi-vă o cameră la un hotel din oraş sau la o pensiune dintr-o comună apropiată şi numiţi-o vacanţă.

4. Sexul cu momente jenante – Poate că modul în care pieile voastre umede şi încălzite se ating produce un sunet nu foarte melodios, sau unul dintre voi scapă un mieunat sau un mârâit în focul pasiunii…  Fie că râdeţi împreună de moment, că vă oferiţi o îmbrăţişare reconfortantă sau că treceţi pur şi simplu peste, fără a face o tragedie din ce s-a întâmplat, vă demonstrează amândurora faptul că vă acceptaţi pe deplin, cu bune, cu rele şi cu… hihihi.

5. Sexul de noapte bună – În unele seri, te bagi în pat cu gândul de a trece la fapte, iubitul tău începe să te atingă… şi brusc te loveşte oboseala de peste zi, eventual caşti… Nu e o dramă că acum nu se poate. Faptul că îi spui iubitului tău că îl iubeşti şi că îl doreşti enorm îl va convinge că nu este o reacţie a ta de respingere faţă de el. Și reciproca este valabilă.

6. Sexul de împăcare – Se spune că nu e bine să mergi supărată la culcare. Poţi să te asiguri că după o ceartă cu iubitul tău amândoi veţi adormi foarte, foarte fericiţi. Sexul de împăcare este nemaipomenit şi intens pentru că după o ceartă sunteţi expuşi, vulnerabili şi aţi deschis supapa emoţională – condiţii excelente pentru o partidă de sex intens, genul în timpul căruia simţi cum graniţa dintre tine şi el se estompează şi deveniţi una…

7. Sexul de consolare – Dacă unul dintre voi trece prin momente dificile, sexul poate avea rol în vindecarea rănilor, făcându-l pe cel care suferă să simtă că într-adevăr nu este singur şi că este iubit, mai mult decât orice asigurare verbală. Suferinţa tinde să îi izoleze pe oameni, iar sexul este o modalitate sinceră, caldă şi umană de a combate această tendinţă.

8. Sex sălbatic şi necenzurat – Mulţi cred că sexul poate fi cu adevărat descătuşat şi palpitant doar în primii 3 ani de relaţie, în orice caz înainte de nuntă şi mai ales de apariţia copiilor. Sexul poate şi trebuie să aibă episoade în care amândoi vă pierdeţi controlul în orice moment al relaţiei voastre. Când el vine acasă şi te găseşte în bucătărie, păzind friptura, sărutul de „cum ţi-a mers azi, iubito!” se poate transforma în sex pe masa din bucătărie. NU îl respinge pe motiv că eşti în şorţ…

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro