7 lucruri demonstrate științific, care se întâmplă cu tine după o despărțire

De Consuela Stratulat, pe

Dragostea este cel mai frumos lucru din lume, însă atunci când se termină, nu ai doar o inimă frântă. Află ce se întâmplă în corpul tău, după o despărțire.
Specialiștii susțin că o despărțire poate schimba modul în care te vezi, ba chiar îți poți pierde simțul de auto-cunoaștere. Sentimentul este mult mai puternic dacă ai fost mult timp cu persoana pe care ai pierdut-o. O astfel de despărțire poate duce, chiar, la crize existențiale.

Simți durere fizică

După o despărțire, nu ești afectat doar emoțional, ci și fizic. Potrivit studiilor, creierul reacționează la inima frântă în același mod în care o face când apare durerea fizică. Asta înseamnă că atunci când ești părăsită, poți simți rău și fizic și te poți îmbolnăvi cu adevărat, pentru că sresul îți slăbește sistemul imunitar.

Intri în sevraj

Dragostea este un drog foarte puternic, iar după o despărțire, multe persoane simt că nu mai pot trăi fără partener. Nu este dramă, ci știință! Studiile au arătat că atunci când privești o fotografie a cuiva pe care iubești, centrii din creier, responsabili cu motivația și recompensa, aceiași care sunt stimulați de droguri și alcool, devin mai activi și simți euforie. Oamenii devin dependenți de persoana iubită, iar când se despart, intră în sevraj. Durerea pe care o simți reprezintă, de fapt, simptomele sevrajului, spun cercetătorii.

Devii mai săracă

Numeroase studii au constatat că femeile devin mai sărace, după o despărțire, în timp ce bărbații fac cu 20% mai mulți bani decât atunci când sunt într-o relație. Totuși, bărbații nu se pot bucura foarte mult de reușita lor financiară, pentru că ajung să se simtă singuri și au tendința de a se apuca de droguri și alcool.

Poți să te îmbolnăvești de inimă

O despărțire îți poate frânge inima la propriu, potrivit studiilor, din cauza nivelului de stres la care ești supus. Corpul tău reacționează, eliminând cantități mari de adrenalină, o substanță care îți slăbește mușchii inimii și provoca spasme ori alte complicații serioase. Multe persoane ajung să se confrunte cu durere în partea stângă, tensiunea ridicată și bătăi rapide ale inimii.

Poți face boli grave

Tristețea pe care o simți în timpul unei despărțiri poate duce la apariția unor boli grave. Când ești deprimat, sistemul imunitar slăbește și reacționează în moduri ciudate, crescând riscul de a te îmbolnvi de cancer, artrită sau osteoporoză, potrivit cercetătorilor.

Ești motivat să faci o schimbare

Despărțirile nu aduc doar lucruri rele. Atunci când treci printr-un astfel de moment, ești mai motivat să vrei să faci o schimbare în viața ta, potrivit cercetătorilor. Sunt mai puține persoane care se îngrașă, după o despărțire, cele mai multe dorind să slăbească și să își îmbunătățească stilul de viață.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro