50% dintre femei au mimat orgasmul

De Stela Moisescu pe

Eşti curioasă cum simt femeile din întreaga lume orgasmul, care sunt cele mai elocvente statistici privind atingerea lui, dar şi ce sfaturi îţi oferă specialiştii…
… pentru a fi în grafic? Iată câteva studii relevante despre orgasm, pentru a vedea cât de normal este orgasmul aşa cum îl trăieşti tu.

Orgasmul durează între 13 şi 51 de secunde

Dacă te afli în jurul limitei inferioare nu mai ignora sfaturile privind exerciţiile Kegel. Le poţi face oriunde, totul este doar să vrei şi să ţii minte să le execuţi regulat. Cu ajutorul lor orgasmul va fi mai intens şi mai îndelungat, arată savvymiss.com. Sexologul Emily Dubberley glumeşte şi spune că este îndeajuns să le execuţi în pauzele publicitare, cât te uiţi seara la televizor.

Jumătate dintre femei au mimat orgasmul

Aşadar, nu e cazul să te simţi prea vinovată. Atunci când mimarea lui nu este însă o excepţie, ci o obişnuinţă, specialiştii trag semnale de alarmă. Psihologul Janice Hiller susţine că femeile nu ar trebui să se simtă obligate să mimeze pentru a proteja sentimentele partenerului. „Cum o femeie nu are nevoie să aibă orgasm pentru a concepe un copil, orgasmul ei este, în mod natural, mai instabil decât cel al bărbatului.” Cu alte cuvinte, ar trebui să îl accepţi ca fiind o apariţie spontană şi să nu mai crezi că se cuvine să îl ai de fiecare dată… chiar şi într-un mod teatral.   

42% dintre femei au orgasm frecvent în timpul sexului

Lasă frustrarea că nu poţi atinge orgasmul în timpul sexului cu iubitul tău. Faci parte dintre cele 58% dintre femei care îşi pot schimba însă norocul. Cum faci asta? Sexologul Paula Hall te sfătuieşte să laşi reţinerile deoparte şi să îţi achiziţionezi un vibrator. Având orgasm cu el, nu doar prin stimulare clitoridiană, măreşti şansele să atingi climaxul şi cu iubitul tău. Nu în ultimul rând nu începe actul sexual fără un preludiu de 20 de minute, te mai sfătuieşte specialistul.

Chiar dacă simţi că eşti gata de act în 10 minute continuă să strângi tensiune şi să te apropii de orgasm din timpul preludiului, pentru a începe sexul fiind foarte excitată. Cu cât te abţii mai mult, cu atât cresc şansele de a avea orgasm în timpul sexului cu iubitul tău.

95% dintre femei au orgasm frecvent prin stimularea clitorisului

De ce este atât de eficient? Faptul că ai orgasm clitoridian, nu şi vaginal nu presupune că ai o disfuncţie sexuală sau o problemă psihologică. Medical vorbind, clitorisul este mult mai excitabil decât vaginul. „În timpul stimulării clitoridiene se generează mai multă plăcere decât în timpul stimulării vaginale”, explică psihologul Petra Boynton. Din păcate multe cupluri limitează răsfăţarea clitorisului la perioada de preludiu. Dacă ai continua pe aceeaşi cale şi în timpul sexului ai mări şansele de a avea orgasm, şi clitoridian şi vaginal.

Unei femei îi ia în jur de douăzeci de minute să atingă orgasmul

„Femeilor nu le ia mai mult timp decât bărbaţilor să ajungă la orgasm, doar că ele se excită mai greu”, precizează sexologul Hall. Aşadar, femeile care au poftă de sex şi sunt excitate pot atinge climaxul şi în câteva secunde, conchide specialistul.

Pentru a micşora perioada în care reuşeşti să atingi orgasmul sexologul Dubberley te sfătuieşte să înveţi ce fel de mişcări îţi provoacă mai multă şi mai multă plăcere prin masturbare. Ai grijă însă ca mai apoi să pasezi lucrurile aflate iubitului şi să nu transformi autosatisfacerea în singura modalitate de a te simţi bine în pat.

Foto: Shutterstock

Ce au furat CRBL și Oase la Asia Express. VIDEO exclusiv

Ce au furat CRBL și Oase la Asia Express. VIDEO exclusiv