5 paşi spre fericire în cuplu

De Libertatea pentru femei, pe

Preocupate să urmăm sfaturile unora mult mai experimentate ca noi în întortocheatul labirint al căsniciei, uităm adesea să ne bucurăm de viaţa în doi. Nu mai sta cu braţele încrucişate aşteptând să-ţi bată fericirea la uşă!
Te-ai obişnuit să pui botic din orice. Nimic din ceea ce ţi se părea de-a dreptul amuzant şi atrăgător la partenerul tău, pe la începuturile relaţiei, nu-ţi mai place. Dimpotrivă, te scoate din sărite. Şi uite-aşa, cu fiecare zi, ajungi să fii tot mai nefericită, din cauza încercărilor disperate de a găsi nod în papură. Dacă îl iubeşti cu adevărat şi îţi doreşti totuşi să rămâneţi împreună, fără să fii chiar tu aceea care îl împinge în braţele alteia, încearcă să urmezi câţiva paşi mici, care te vor conduce spre fericirea cea mare.

1. Acces interzis în dormitor pentru supărare!

Cred că nu e mamă, bunică, mătuşă ori vecină care să nu dea acest sfat unui cuplu tânăr: „Nu mergeţi supăraţi la culcare, maică!”. Atunci când un conflict sau o ceartă banală îşi fac loc în dormitor e primul semn de destrămare a cuplului, mai devreme sau mai târziu. Atenţie însă! Nici împăcările prea dese în pat nu sunt benefice. La baza lor tot tensiunile conflictuale stau.

2. Ce ţie nu-ţi place, altuia nu face!

Aşa zice o vorbă din bătrâni. Şi cât adevăr ascunde! Nu te mai chinui să-l schimbi, să-l faci să fie pe placul tău! Oricum, nu vei reuşi decât să-l îndepărtezi, să-l faci să-şi îndrepte paşii către cei sau cele care îl acceptă aşa cum e. Şi apoi, fii sinceră cu tine! Ţie cât de mult ţi-ar plăcea ca el să te piseze mereu, încercând să facă din tine femeia lui ideală? Aminteşte-ţi că atunci când
te-ai îndrăgostit de el era la fel, doar ceva mai tânăr. Oare nu tu eşti cea care s-a schimbat în rău?

3. Mai multă sinceritate nu strică!

Din cauza unei educaţii în care sexul era un subiect tabu, ai ajuns să priveşti uimită cum fete de vârste foarte fragede sau poate chiar propriii tăi copii ştiu mai multe despre amor decât tine. Îţi doreşti mai mult, dar nu ai curajul să ceri. Hei, trezeşte-te! Se presupune că soţul îţi e şi cel mai bun prieten. Nu se va simţi deloc jignit dacă i-ai propune să aduceţi împreună îmbunătăţiri vieţii sexuale. Lasă ruşinea la o parte şi spune-i deschis ce îţi place şi ce nu în momentele voastre de tandreţe. îşi va deschide şi el sufletul, iar viaţa voastră de cuplu va avea doar de câştigat.

4. 1+1 = NOI 2

Părinţii mei, părinţii tăi, prietenii mei, prietenii tăi… O astfel de exprimare nu ar
trebui să existe în vocabularul vostru. Din momentul în care v-aţi hotărât să vă uniţi destinele, aţi ales să uitaţi de „eu&” şi „tu”. De-acum există doar NOI şi „ai noştri”. Oricât de dificil ar părea, se poate transforma un cerc de prieteni diferiţi în unul mai mare, comun. La fel cum şi îndatoririle casnice pot fi preluate de fiecare pe rând, prin rotaţie sau simultan. De multe ori, gătitul în doi sau o banală curăţenie pot scoate la iveală sentimente şi clipe de neuitat, pe care altfel nu aţi fi avut ocazia să le cunoaşteţi.

5  Mereu împreună, dar mai ales la zile mari

Se mai întâmplă, desigur, ca tocmai atunci când te afli în faţa unui eveniment important de la care nu poţi lipsi, să primeşti vestea că el nu te poate însoţi. Of, delegaţiile astea! Bineînţeles că şi reciproca e valabilă. Şi ajungi ca într-o bună zi să-ţi petreci până şi sărbătorile singură. Ei bine, dacă vrei cu adevărat armonie în cuplu, acest lucru trebuie interzis. Faceţi-vă o regulă din a vă petrece împreună sărbătorile, zilele de aniversare, evenimentele importante ale familiei. E doar spre binele şi fericirea voastră!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!