Relaţii: 5 moduri de a evita un conflict

De Lumea Femeilor, pe

Certurile te încarcă negativ, îţi strică buna dispoziţie şi chiar relaţiile cu ceilalţi. Dar uneori nu te poţi abţine, nu-i aşa? Află cum să îţi susţii punctul de vedere, fără să iasă scântei

MIZA CHIAR CONTEAZĂ?

Eşti una dintre acele persoane care „face din ţânţar armăsar?” Pentru că, deşi uneori certurile sunt singura soluţie pentru a depăşi o situaţie de criză, alteori sunt cauzate de capricii şi de încăpăţânarea cu care dorim ca lucrurile să iasă aşa cum vrem noi. Întreabă-te dacă respectiva ceartă duce la un rezultat important pentru tine. Dacă nu, o poţi uşor transforma într-o simplă discuţie… chiar dacă părerile interlocutorului nu sunt asemănătoare cu ale tale.

LASĂ DE LA TINE…

Încearcă, pentru început, să faci asta ca experiment. Abia apoi poţi înţelege starea de bine pe care o ai când faci concesii. În primul rând, cel cu care te certai până acum o să observe o schimbare şi o să reacţioneze în consecinţă, iar în al doilea rând nici tu nu o să mai înţelegi de ce “trebuie” să aveţi acel schimb de cuvinte violente.

FII DIPLOMATĂ

De obicei, când te apucă nervii, nu mai poţi controla nici cuvintele usturătoare pe care doreşti să i le arunci în faţă interlocutorului. Însă, cu fiecare reproş stârneşti dorinţa celuilalt de a te ataca, şi el, cu mai multe vorbe grele. Şi tot aşa, se creează un cerc vicios din care nu puteţi ieşi decât în momentul în care unul dintre voi capitulează. Dar, vorba românului: „Cel mai inteligent cedează”. De ce să nu fii tu cea mai deşteaptă?

NU RIDICA TONUL

Ţipete, farfurii sparte şi uşi trântite? Nu neapărat! Mai ales că te consideri o persoană matură şi calculată. şi stăpână pe situaţie. Tonul este primul semn că o discuţie în contradictoriu se îndreaptă spre o ceartă. Dacă foloseşti o voce mai domoală, îl impulsionezi şi pe celălalt să facă la fel, controlezi mai bine discuţia şi nu te dai de gol că începi, şi tu, să-ţi ieşi din fire.

SIGUR AI DREPTATE?

Uneori, chiar dacă eşti foarte sigură pe tine, se poate întâmpla să greşeşti. Şi este cu atât mai penibil momentul în care realizezi că ai greşit, cu cât faci un scandal mai mare. Verifică-ţi încă o dată argumentele, iar dacă adevărul este de partea ta, nici să nu te gândeşti să adopţi o atitudine de copil răsfăţat!
Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!