5 fraze toxice care distrug o căsnicie

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Vineri, 06 noiembrie 2015, 16:16
Când mariajul scârțâie, găsim greu cuvintele potrivite și temperăm cu mare efort orgoliile rănite. Există, însă, câteva lucruri pe care chiar nu trebuie să le spui partenerului, dacă mai vrei ca relația, familia, mariajul vostru să nu se încheie. Vezi care sunt cele 5 fraze toxice care distrug o căsnicie.

Atunci poate că ar trebui să divorțăm

Cuvântul ”divorț” nu trebuie aruncat la întâmplare între doi oameni care se iubesc și au o familie împreună.

Puterea și magnetismul unei asemenea amenințări, chiar și sub formă voalată, nu face decât să agraveze problema deja existentă, de la care s-a pornit.

Te urăsc!

Multe cupluri pot ajunge la certuri violente, fără ca vreunul dintre parteneri să vrea să-l rănească pe celălalt. Cuvintele spuse la mânie pot răni foarte tare o persoană și, de multe ori, nimic nu poate repara complet o astfel de rană.

Chiar dacă te ascunzi mereu în spatele scuzei că ”știe că am spus asta doar la nervi”, încearcă să te abții de la cuvinte sua fraze cu adevărat dureroase, periculoase, șocante.

Ce spui tu e o tâmpenie

Nu există cuplu perfect, iar de multe ori, cei doi oameni implicați într-o relație de dragoste nu găsesc puncte în comun pe orice subiect.

Decât să-l ataci, să-l judeci și să spui imediat că ceea ce propune el este o prostie, mai bine încearcă să-i explici de ce nu ești de acord.

Un cuplu care nu are multe puncte în comun, dar care se bazează pe comunicare și înțelegere, are mai multe șanse decât un cuplu care are multe în comun, dar care se poticnește pe un subiect oarecare.

Voi, femeile/bărbații mereu faceți așa

Orice generalizare, mai ales una bazată pe sex, nu face decât să mărească distanța dintre doi oameni.

În loc să-l bagi în aceeași oală cu orice bărbat de pe lumea asta, nu uita că el este bărbatul tău și că, măcar teoretic, e de partea ta, orice ar fi.

Dacă voi doi nu acționați ca o echipă, cum ar putea ceva sau cineva exterior vouă să vă ajute să ajungeți la un numitor comun?

Nu vreau să vorbesc despre asta

Lipsa totală de comunicare nu are cum să fie o idee bună niicodată. Pe de altă parte, dacă ai nevoie de puțin timp să te calmezi după o discuție aprinsă, nu trebuie decât să explici că nu gândești limpede în acel moment și că veți relua discuția serioasă, după ce te calmezi.

Problemele ignorate duc la frustrare și nefericire. Nu vrei ca omul pe care îl iubești să se simtă exclus din viața ta, ignorat și cu nevoile nesatisfăcute, nu?

Sursa foto: cuplu ceartă/ Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro