5 ciudăţenii în materie de sex

De Stela Moisescu pe

Cuvântul „sex” stă pe buzele tuturor. Noţiunea nu mai este tabu. Mai mult, plăcerea din dormitor a devenit la modă…
Aşa că sexul are nevoie de ceva nou ca să mai frapeze precum o făcea odată. Ei bine, pregăteşte-te să fi surprinsă… căci sexualitatea umană are mulţi aşi în mânecă.

Sindromul sexual permanent

Poate îţi mai aminteşti episodul din „Grey’s Anatomy” în care o femeie avea orgasme în orice împrejurare, de mai multe ori pe zi. Deşi serialele exagerează anumite aspecte, experienţa acelei femeie este reală, ţi se poate întâmpla chiar ţie. Nu te bucura insă, acest fenomen reprezintă o boală, gravă chiar!  Medicii au denumit- o sindromul sexual permanent. Numai noi femeile ne „bucurăm” de orgasmele… mutant. Cele care sunt afectate au o stare de excitaţie continuă, presărată cu zeci, chiar sute de orgasme pe zi. Aşa că ele tind să facă sex, nu din plăcere, ci ca să domolească plăcerea care le urmăreşte constant. Raporturile sexuale, din nefericire, accentuează simptomele sindromului sexual permanent… Aşa că aceste femei trăiesc într-o luptă permanentă, suferă depresii, atacuri de panică şi o stare de disperare care culminează cu tentativa de sinucidere.

Totuşi nu e cazul să te impacientezi. Sindromul este unul rar şi nou „pe piaţă”. Informaţii despre el au apărut abia acum opt ani. Ce s-a aflat până în prezent dă speranţă medicilor. În 2008 s-a realizat un studiu pe 18 femei afectate de sindromul sexual permanent. Analizele au arătat că majoritatea avea în comun un alt sindrom, cel al „Picioarelor neliniştite”! Cu alte cuvinte, ele nu-şi puteau ţine picioarele nemişcate din cauza unei senzaţii de disconfort.

„Aşa se manifestă şi sindromul sexual permanent, doar că starea de disconfort este la nivel genital”, spune doctorul Marcel Waldinger.

Probabil că această boală ţi-a amintit de nimfomanie… Cele două sunt diferite, însă. O nimfomană este o femeie nesigură care se foloseşte de sex pentru a atrage atenţia sau pentru a se simţi împlinită cu viaţa sa. În mod surprinzător, ea ajunge cu greu la orgasm! În cele mai multe cazuri nimfomanele sunt femei nesatisfăcute sexual. Aşa că am putea spune că cele două afecţiuni stau la poluri opuse, dacă măsurăm plăcerea fizică din dormitor.

Orgasmul spontan

Ai avut vreodată orgasm… la sala de aerobic, în timpul fandărilor? Dacă da, înseamnă că eşti norocoasa „posesoare” a unui orgasm spontan. Dacă nu şi te pufneşte râsul la acest gând… nu-i timpul pierdut. Poţi avea orgasm spontan în timpul unei stimulări non-sexuale. Este vorba de acele mişcări în care muşchii pelvieni sunt implicaţi: exerciţiile fizice sau mersul pe bicicletă. Îl mai poţi obţine şi dacă te gândeşti la o scenă de sex sau urmăreşti un film pentru adulţi. N-ai nevoie de atingeri cu tentă sexuală sau penetrare, ci doar de puţină… concentrare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2