Noile canale de filme Apple TV+ și Disney+ își adună armatele și se pregătesc de asalt. Care sunt serialele pe care pariează producătorii americani

De Alexandru Preda pe
Începănd cu luna asta, în arena marilor jucători de streaming au intrat doi jucători noi: Apple TV+ și Disney+.

Dacă Mărul TV a hotărât să atace concurența frontal, aruncând în luptă din prima zi, 5 seriale noi, Disney a ales o tactică diferită. Observând înghesuiala de la începutul lunii, cei de la D+ au hotărât să-și lanseze canalul într-o perioadă în care concurența se odihnește. Astfel, producțiile celebrului producător de ”cartoon-uri” vor vedea lumina televizoarelor pe data de 12 noiembrie, zi aparent liniștită fără seriale noi la orizont. Dacă aceasta strategie de marketing va avea succes, rămâne să vedem în perioada ce urmează.

Deloc intimidați de numele mari de pe genericele veteranilor Netflix, HBO, Showtime sau Amazon Prime, producătorii celor doi challengeri s-au pregătit temeinic pentru lupta cu mai marii  industriei de streaming și au adus în scenă actori cu greutate. Astfel, Jennifer Aniston, Resse Whiterspoon, Jason Mamou, Joel Kinamman sau Oprah Winfrey sunt doar câteva din surprizele celor doua canale tv.

Cu un avans de două săptămâni, Apple TV+ și-a asigurat startul cu cateva  seriale menite să arate că americanii din Cupertino vor să înceapă aventura streamingului cât se poate de serios. Canalul ambitilor lui Wilhelm Tell a început să emită din prima zi a lunii noiembrie, aruncându-i în arena pe Jennifer Aniston, Rese Witherspoon și Steve Carell în serialulThe Morning Show, o comedie  în care descoperim provocările pe care le are de înfruntat echipa de producție a uneia dintre cele mai cunoscute emisiuni matinale din America.

La capitolul SF-uri, Apple lanseaza „See” un serial SF în care descoperim că în viitorul distopian  imaginat de Steven Knight (Peaky Blinders) și Francis Lawrence (The Hunger Games series),  oamenii și-au pierdut simtul vazului. În acestă beznă de nepătruns în care oamenii traiau și supraviețuiau în ginte și clanuri, ghidați doar de simțurile primare, se nasc la un moment dat, doi copii cu vederea perfect normală. Considerați a fi progeniturile diavolului, cei doi încep să fie vânați fără milă  de către toate căpeteniile clanurilor conducatoare în scopul de a elibera lumea de rău.

În rolurile principale îi avem pe Jason Mamoa (Aquamen, Game of Thrones) și pe Alfre Woodard o actriță cu o bogată experiență în televiziune.

Ca raspuns in fața lansării sezonului 3 din The Crown (Netflix), Apple TV scoate serialul Dickinson, o producție  în 11 episoade  despre viața și lumea celebrei scriitoare Emilly Dickinson, precursoarea imagismului secolului XX. Pentru aceasta poveste interesantă, cei de la Măr+ au reușit să o agațe în rolul principal pe Hailee Steinfeld,  o tânără și talentată actriță  care în 2011, la numai 15 de ani, pășea pe podiumul Oscarurilor pentru rolul din True Grit.          

Alte trei seriale pe care le-am remarcat pe lista mărului mușcat din sunt: Servant, un thriller horror despre un cuplu care își pierde copilul la naștere și hotărește să-l înlocuiească cu o păpușă, Ghostwriter, un serial fantasy despre o  fantomă de librărie care începe să elibereze personaje fictive din cărti, în lumea reală.

Bătălia pentru audiență este nemiloasă și se poartă fără menajamente. Pe 3 noiembrie, de exemplu,  HBO Go lansează super producția His Dark Materials, serialul cu care vor să-și asigure supremația pe zona SciFi.

Apple, mai rapizi în premiere, ciupesc startul producțiilor SF și lansează  „For All Mankind” un serial fantasy în care Uniunea Sovietică castigă cursa spațială ajungând pe luna înaintea Americanilor. Cu  Joel Kinnaman (Altered CarbonThe Killing) în rolul principal, For All Mankind se vrea a fi argumentul  Apple în fața puternicei productii HBO.

Așa cum spuneam mai devreme,  Disney+ asteaptă să treacă valul și se lansează pe orbită mai tarziu. Celebrul producător de filme își  începe aventura streaming pe data de 12 noiembrie cu mult așteptatul serial The Mandalorian. Parte a universului Star Wars, Mandalorianul este unul dintre cele mai scumpe producții de televiziune, un episod costând peste 12 milioane de dolari.

Serialul urmărește povestea unui vânător de recompense din teritoriile îndepărtate în goana lui permanentă după cașcaval intergalactic. Acțiunea se petrece la 5 ani după evenimentele dinStar Wars – The Return Of the Jedi  și 25 de ani înainte de apariția „Primului Ordin” din Star Wars -The Force Awakens.

Povestea are toate ingredientele specifice Star Wars – soldați imperiali, lasere, speedere și împachetaricu carbonit, asta pentru cine își mai aduce aminte de Razboiul Stelelor – Imperiul Contraatacă. Serialul se anunță super tare, rămâne să vedem acum dacă se ridică la înălțimea așteptărilor.

Asadar, fani Star Wars de pretutindeni, răbdare și tutun până pe 12 noiembrie.

Alte seriale Disney+ care mi-au atras atenția: Encore, un fel de reality show cu Kirsten Dunst în rolul principal și High School Musical series, povestea pe episoade a celebrului High School Musical, filmul cu Zac Efron care inflama mințile adolescentelor, acum 15 ani.

Calendarul serialelor lunii noiembrie poate fi gasit aici

Am spus de multe ori, timpul este inamicul numărul unu al serialistului pătimaș. Când nu știi la ce serial să te uiți, aruncă o privire pe serialex.ro și poate iti vine vreo idee. Nici eu nu am timp de pierdut, asa că  recomand numai seriale bune.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro