La ce seriale ne uitam în octombrie. Jessica Biel, Rami Malek și Michael Douglas sunt capetele de afiș ale acestei luni!

De Alexandru Preda pe

A doua lună de toamnă se anunță bogată atât în seriale noi cât și în continuări care așteaptă cuminți să vadă lumina televizoarelor. La capitolul hărnicie cel mai bine stau cei de la Netflix cu peste 10 producții noi nouțe, urmați la scurtă distanță de corporatiștii de la ”The CW” și de americanii de la HBO Go. La capătul celălalt al sforii îi avem pe cei de la Amazon cu două producții, urmați de Hulu și ShowTime (SHO).

Așadar, octombrie începe cu ”Almost Family” (Aproape o familie) un serial din grădina celor de la Fox care îl aduce la rampă pe Timothy Hutton jucând rolul unui tată care s-a hotărât să devină donator de sperma pentru câteva instituții medicale. Rezultatul? Cea care se credea ca fiind singura moștenitoare a lui, descoperă cu stupoare că mai are încă 100 de frați. Primul episod a văzut lumina televizoarelor pe 2 octombrie.

Cum spuneam, la capitolul seriale noi stăm chiar bine. Amazon de exemplu, merge pe rețeta ”puțin și bun” și o aruncă în scenă pe frumoasa Anne Hathaway în comedia romantica ”Modern Love”. Serialul în opt episoade anunță o experiență inedită în care vom descoperi dragostea în toate formele ei – romantică, sexuală, de familie, platonică și narcisistă, transpuse elegant în coloane de ziar. Alături de Anne l-am descoperit pe ”slumdog-ul” milionar Dev Patel care promite un recital actoricesc interesant. Serialul apare pe 18 octombrie.

Facebook Watch nu se lasă mai prejos și aruncă în luptă ”Limetown”, un serial cu Jesicca Biel și Stanley Tucci în rolurile principale. Seria de 10 episoade urmărește investigația jurnalistei Lia Haddok (J. Biel) în efortul ei de a descoperi ce se ascunde în spatele dispariției a 300 de persoane dintr-o unitate de cercetări neuromedicale. Premiera serialului va avea loc pe 16 octombrie.

Luna asta, HBO Go își pune banii pe veterana Hellen Miren pe care o putem admira în Catherina The Great (Ecaterina cea Mare), un serial despre viața împărătesei Ecaterina II. Miniseria de 4 episoade va scoate la lumină ultimii ani de domnie a puternicei țarine a Rusiei. Pe fondul unui scandal uriaș și a unui conflict armat major, împărăteasa Ecaterina dezvoltă o relație unică și devotată cu Grigory Potemkin, guvernatorul general al țării, într-o încercare de a-și depăși adversarii și a deveni arhitecta Rusiei moderne. Serialul a apărut pe 3 octombrie.

Anticipând venirea celor de la Apple Tv+ și Disney+, cei de la Netflix ies la rampă cu Paul Rudd, celebrul Ant-Man din seria Avengers care va juca în ”Living With Yourself”, o comedie despre un bărbat trist și anost care este supus unui experiment neobisnuit ca să descopere ulterior că a fost înlocuit cu o versiune mai bună a sa. Premiera va avea loc pe 18 octombrie.

Începând cu 24 octombrie, tot pe Netflix, o să-l vedem pe  Matthew Broderick în comedia fantastică DayBreak, un serial în care vom descoperi povestea unui adolescent proscris care pleacă în căutarea iubirii într-o lume apocaliptică plină de zombie și de bande gen Mad Max.

Evident nu putem uita de Batwoman și Watchmen, două super seriale așteptate de mulți fani ai genului, care or să vadă lumina televizoarelor pe 6 respectiv 20 octombrie.

Și pentru că tot suntem la categoria superpowers, gașca de eroi s-a îmbogățit cu un nou membru – Dion Warren. ”Raising Dion” este un serial din curtea celor de la Netflix despre un puști care descoperă că are puteri supranaturale pe care nu știe să le controleze. Primul sezon a apărut pe 4 octombrie.

Finalul de lună ne aruncă în televizoare ”Treadstone” un ”spin-off” după seria Bourne, mai pe românește – spioni, asasini și mega conspirații într-un pachet exploziv care se anunță interesant.

La capitolul continuări stăm super bine. Avem sezone noi la SF-urile Flash, Arow, Super Girl, Black Lightning  și Impulse, avem sezoane noi la Walking Dead, Supernatural și Castle Rock, avem Riverdale al treilea și Mr Robot al patrulea.

Celebrul Blacklist ne promite că anul acesta o să se termine (în sfârșit!) și luna se termină apoteotic cu Michael Douglas și Alan Arkin (The Kominsky Method) îmbrăcați în haine noi.

Și să nu uit – pe 11 octombrie apare El Camino, super filmul inspirat din serialul Breaking Bad și anunțat cu surle și trambițe de cei de la Netflix.

Lista intreagă cu serialele lunii octombrie o puteți găsi aici.

Am spus de multe ori, timpul este inamicul numărul unu al serialistului pătimaș. Când nu știi la ce serial să te uiți, aruncă o privire pe serialex.ro și poate iti vine vreo idee. Nici eu nu am timp de pierdut, asa că recomand numai seriale bune.

Pentru amatoarele de gen, dar nu doar pentru ele, avem o lista cu cele mai frumoase seriale turcesti!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro