8 ani fără Michael Jackson

De Andrei Crăciun, pe
Vă vine să credeți că ne apropiem de un deceniu fără el?

În dimineața zilei de 25 iunie 2009, când, traversând Oceanul, a ajuns la noi știrea că Michael Jackson a murit, mulți dintre cei care am copilărit cu muzica sa am crezut că nu vom mai fi niciodată oameni întregi. S-a rupt ceva în inimile noastre atunci.

S-au strâns – când, cum? – opt ani, și vor continua să se strângă. Primii opt ani dintr-o eternitate, deja – nu e mult, nu?

Michael Jackson a reînceput să valoreze enorm în dolari americani după ce n-a mai fost. Am renunțat să ma citesc veștile care îi numărau. Când am verificat ultima oară se strânse deja un miliard.

Și în fiecare an, de 25 iunie se întâmplă ceva în mersul lumii noastre, a celor care am crezut – atât de naivi! – că putem face lumea un loc mai bun, dacă nu chiar o putem vindeca, dacă nu – și mai mult – îl putem salva pe omul din oglindă.

Secundele și minutele și orele trec altfel, și noi ne întoarcem la muzica lui Michael Jackson așa cum te întorci acasă, pentru a găsi spirijinul și pentru a constata că nimic important nu s-a schimbat.

Nu va mai fi nimeni atât de mare în cultura populară, ar trebui să o știm deja. Fiindcă epoca a curs în defavoarea megastarurilor. Trăim în nișe și nu mai există nici măcar iluzia că un artist ne-ar putea reprezenta pe toți.

Michael Jackson a fost ultimul din specia asta.

De-acum vom trăi fiecare cu zeul muzical preferat, și asta va fi tot ce vom mai putea face.

Și, de fapt, abia acum putem înțelege cât am pierdut – căci atât de puțin ne rămâne.

Și de aceea, mai mare decât dorul, în trecerea timpului, ne devine regretul.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!