5 modalităţi să ajungi vedetă în România

De Unica.ro pe

Azi toată lumea este vedetă. Cântă, dansează, scrie cărţi, moderează emisiuni, poartă cu mândrie statutul de „asistenta lui X” şi apare în revistele mondene sau în tabloide.
În România (şi poate că nu doar aici) apariţia şi existenţa „vedetelor” naşte un paradox –  suntem sătui să aflăm nimicuri despre viaţa lor, dăm vina pe mass-media pentru că ne intoxică informaţional şi nu ne oferă alternative, dar curioşi din fire, suntem dependenţi de bârfă şi scandal. Creştem raitingul şi tiraje în defavoarea calităţii, dar aparent suntem deranjaţi că televiziunile promovează prostia.  

Partea îngrijorătoare este că prin această atitudine nu numai că acceptăm şi tolerăm fenomenul, dar încurajăm noi şi noi apariţii lipsite de valoare în lumea telenovelistică, plină de invidii, răutăţii, scandaluri, iubiri imposibile şi, evident, strălucire, a vedetelor.

Conform unui studiu psihologic care urmăreşte să identifice gradul de încredere al elevilor în ei inşişi precum şi modelele pe care le admiră, realizat în urma programului „Chirilă în licee”,  se pare că banii, statutul social şi notorietatea au o însemnătate deosebită pentru tineri. Ei sunt în marea lor majoritate oportunişti, au obiective foarte îndrăzneţe, dar ar prefera să sară paşii necesari atingerii lor.

Ce-i drept, până la urmă, viziunea lor nici nu este atât de fantasmagorică. Absolut oricine poate deveni în timp record, dintr-un ilustru necunoscut, o persoană cu notorietate, cu bani şi asta fără să se apuce de cântat (dacă nu aţi observat moda trupelor muzicale a cam trecut). Formulele sunt simple şi se încadrează cam în aceleaşi tipar. Cele mai întâlnite şabloane? Următoarele 5.

1. … de bani gata

Nu am zis copil de bani gata, pentru că în majoritatea covârşitoare a cazurilor, avem d-aface cu adulţi în toată regula.

Bun, deci indiferent de vârstă, ai bani foarte mulţi de la mama, de la tata sau de la bunica şi, în principiu nu faci nimic special să atragi atenţia presei. Prin anturajul şi stilul de viaţă abordat, paparazzi vor fi lângă tine la tot pasul… la Saint Tropez, pe Dorobanţi sau în cluburille de fiţe. 

2. Bani dobândiţi rapid + PR

Vrei să fii vedetă, iar coordonatele sunt următoarele – frumoasă, inteligentă, cu o mutrişoară ingenuă la momentul oportun, născută eventual într-un sat din Moldova, dar cu o situaţie financiară deplorabilă şi fără  niciun talent?

Soluţia? Caută compania unui domn cu notorietate, generos, cu suflet mare şi un cont în bancă pe măsură, care să aibă cel puţin aceeaşi vârstă cu a tatălui tău. Îndrăgosteşte-te iremediabil, ia-l de bărbat, fă-i un copil, apoi ocupă-te de tine. Schimbă-ţi look-ul, apelează la chirurgie plastică, cizelează-te şi găseşte motive sau plăteşte ca să apari la TV. Dacă le vrei pe toate fără efort, angajează-ţi neapărat un PR.

Varianta doi? Câştigi la loto premiul cel mare şi îţi faci toate poftele, inclusiv acela de a deveni cel puţin o prezenţă constantă în emisiunile tv, dacă nu o adevărată vedetă.

3. De la pagina 5, în Playboy şi la TV

Să presupunem că deja ai ajuns in pagina 5 şi ai ieşit în evidenţă ceva mai mult decât competitoarele tale. Atunci destinul îţi oferă o singură traiectorie, nu neapărat în această ordine,  un post de asistentă-decor la un show tv, pictorial într-o revistă pentru bărbaţi, apoi o carieră respectabilă în televiziune sau un contract cu o companie de înregistrări.

4. Reality Show

Natura nu a fost suficient de darnică cu tine pentru a ajunge direct „decor” in emisiunea  moderata de x sau y si nici nu esti atat de superficiala incat sa îţi compromiţi posibila carieră prezentând vremea in costumul lui Eva in paginile unui tabloid?

Foloseşte drep rampă de lansare un reality show de tipul Big Borther. Ori eşti isteaţă şi ieşi în evidenţă aşa cum vrei tu, ori eşti inconştientă şi te dai în stambă. Nu te impacienta, efectul este acelaşi în ambele situaţii. Peste ani, ai toate şansele să ajungi gazda unui alt reality show, să prezinţi rubrica meteo, ori să citeşti ştirile sportive, iar în România, daca ajungi la nivelul asta, eşti deja vedetă.

5. Cu scandal

Nu esti nici frumosă, nici prea inteligentă, nu ai bani, dar nici simţul penibilului, însă îţi doreşti să fii cunoscută. În cazul ăsta ai două variante. Fie faci o şedinţă foto în bucătărie, candidezi pentru locul special destinat fetei de la pagina 5 şi spui o enormitate despre viaţa ta sexuală, fie te legi de cineva deja notoriu şi te duci cu scandal la televiziuni să-ţi spui povestea.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro