Silueta si tigarile

De Unica.ro, pe

Viciul fumatului te-a atins si pe tine? Si iti este frica sa renuniti la el pentru ca vei lua in greutate?
Silueta si tigarileViciul fumatului te-a atins si pe tine? Si iti este frica sa renuniti la el pentru ca vei lua in greutate? Acest mit este din pacat adevarat! S-a constatat ca, in general, fostii fumatorii ajung sa se ingrase. „Schimbul de substante in cazul unui nefumator este cu 20 de procente mai lent”, explica profesionistul pe probleme de alimentatie, Cathrin Drescher. Iata aici patru sfaturi care te vor ajuta cu siguranta sa ramai slaba chiar si dupa ce ai renuntat la fumat!

Vitamine brute – Sporeste-ti schimbul de substante consumand minim cinci portii pe zi de fructe si legume si nu uita sa bei intre 1,5 si 2 litri de apa zilnic.

Pofteste … cu atentie – Pentru cand te simti atinsa de pofta de dulce: incearca un mar! El iti va potoli apetitul si nu va adauga caloriile in plus ale ciocolatei. Ca alternative, poti apela la morcovi sau la bomboane si guma de mestecat fara zahar.

Rasfatul simturilor – Rasplata poate fi de asemenea „fat free”: un masaj sau o sauna pot face minuni.

Sport – Miscarea te sprijina in demersul tau de a-ti mentine neschimbata greutatea si contribuie la relaxarea ta. In plus, sportul scade nevoia de fumat.

TEXT: Diana Marasoiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!