Piercingul – un accesoriu permanent

De Unica.ro, pe

Piercingul este in prezent una dintre cele mai iubite metode din lume pentru personalizarea propriei imagini.
Piercingul - un accesoriu permanentPiercingul este in prezent una dintre cele mai iubite metode din lume pentru personalizarea propriei imagini.

Tocmai de aceea cele mai multe piercinguri se fac in zona fetei. Nu acelasi lucru este valabil in cazul adolescentilor care doresc sa ascunda de parinti noua bijuterie si opteaza pentru o zona ceva mai acoperita.

Adolescentii – cei mai fideli clienti ai saloanelor de piercing

Un sondaj realizat de compania GfK in Germania a aratat ca patru din zece fete cu varste cuprinse intre 14 si 19 ani considera piercingul un accesoriu atragator la barbati. O treime dintre baietii intrebati au raspuns la fel. O data cu cresterea in varsta gusturile insa se mai schimba, cel putin in cazul sexului frumos. Doar 11,3% dintre femeile cu varsta cuprinsa intre 20 si 29 de ani mai sunt interesate de astfel de schimbari. Barbatii raman ceva mai constanti in pareri. 25,25% dintre barbatii cu varsta cuprinsa intre 20 si 29 de ani iubesc inca bijuteriile pe corpul iubitelor lor. In ultimii doi ani s-a constatat o crestere a celor care aleg sa isi faca un piercing de la 1,2 procente la 6,7.

Moda poate dauna grav sanatatii

Piercingul nu afecteaza doar pielea pe care este aplicat, ci si nervii si dantura. De exemplu un cercel in limba face ca aceasta sa fie mereu in actiune, nervii acesteia fiind pusi la grea incercare. Chiar si smaltul dintilor este afectat de loviturile constante ale dintilor cu cercelul. Chiar daca se alege o zona aparent mai putin sensibila piercingul poate deveni ulterior periculos pentru purtator. Gaurile raman deschise toata viata si pot deveni in timp un focar pentru diferite tipuri de bacterii. De asemenea pot aparea diferite alergii la materialele din care sunt confectionati cerceii.

In Olanda este interzis piercingul pana la 16 ani

Parlamentarii olandezi au decis sa elaboreze o lege conform careia piercingurile in buric, buze sau sprancene sunt interzise pentru cei care nu au implinit inca 16 ani. Singurele gauri acceptate de acestia au ramas cele din urechi considerate pana in acest moment inofensive.
Tot in Olanda a aparut o noua moda: implantul inimioarelor din metal pretios in mucoasa ochiului. Pana acum sapte olandezi si-au dorit sa fie trendsetteri si au mers rapid la medicul oftamolog pentru un implant. Operatia pare momentan lipsita de pericole si bijuteria poate fi inlaturata ulterior. Pretul insa nu este unul neglijabil: 500 de euro.

TEXT: Diana Marasoiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!