Afla totul despre implanturile dentare

De Unica.ro, pe

Desi pare un subiect sensibil, uneori chiar tabu, este bine sa te informezi despre implanturile …
Afla totul despre implanturile dentare
Desi pare un subiect sensibil, uneori chiar tabu, este bine sa te informezi despre implanturile dentare. Nu numai ca sa fii pregatita in caz de urgenta, dar si sa stii ultimele noutati din domeniul stomatologic.

Conform datelor detinute de reteaua de clinici stomatologice DENT ESTET, 69% dintre persoanele cu varsta cuprinsa intre 35 si 44 de ani au pierdut cel putin un dinte ca urmare a traumatismelor, a igienei deficitare sau a diferitelor afectiuni ale gingiei. Asta inseamna ca, fie ai grija de datura ta, fie trebuie sa te pregatesti sa stii ce inseamna sa ai un implant dentar.

Implantul dentar este, de cele mai multe ori, o piesa de metal plasata in osul maxilarului sau al mandibulei, in locul unei foste radacini dentare, pentru a ajuta la inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa. Pentru a realiza acest tip de procedura, echipa centrului de implantologie DENT ESTET alcatuit? aat din medici specialisti in chirurgie oro-maxilo-facial? cat si din medici specialisti A.T.I. a introdus pe piata din Romania una dintre cele mai noi concepte la nivel international, denumit „Sleeping dentistry”. Acest set de tehnici este utilizat pentru a imbunatati confortul pacientilor care se tem de vizita la stomatolog si pentru a evita anestezia generala. Practic, pacientul se afla intr-o stare de adormire, de relaxare, iar pe parcursul tratamentului, desi este constient, nu simte niciun disconfort.

In opinia echipei de implantologie DENT ESTET, procentul celor care ajung sa se resemneze cu lipsa unuia sau a mai multor dinti, odata cu trecerea timpului, ar scadea, daca publicul ar fi mai bine informat cu privire la riscurile scazute, durata mica de recuperare sau asupra certificatului de garan?ie de 7 ani pe care acestia il primesc pentru implanturi, respectiv 5 ani pentru coroanele ceramice. Mai mult, pregatirea specialistilor in strain?tate, folosirea microscopului electronic sau conditiile aseptice specifice procesului de sterilizare, asigurate pe parcursul intregii interventii, setul de analize pus gratuit la dispozi?ia pacientilor, ar trebui sa fie argumente de luat in considerare pentru cei care au nevoie de astfel de tratamente

TEXT: CRISTINA MURARIU

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!