Razvan Ciobanu nu creeaza uniforme

De Luisa Neag, pe

In sfarsit, magazinele Debenhams au ajuns si la noi si chiar au „adoptat” doi designeri romani. Cauta hainele semnate de Razvan! Le gasesti la mall: sunt „Preciouss”!

M-am dus sa ma intalnesc cu Razvan Ciobanu la atelierul lui, aflat pe o straduta linistita din inima Bucurestiului. Eram un pic intimidata, recunosc, pentru ca stiam ca e o persoana nonconformista, care face haine neobisnuite, la care putini au acces. M-am linistit imediat, pentru ca de fapt e un om foarte simpatic si deschis.

Desi creeaza modele „exclusiviste”, cum spune el, nu e genul „extremist”: in niciun caz sa nu arunci o haina pentru ca ai purtat-o deja o data! Pastreaz-o in garderoba ta si combin-o mereu cu ceva care sa-ti placa. Mai ales daca poarta o semnatura valoroasa…

Este moda o arta? Ce te inspira pe tine cand creezi?


Nu sunt un artist. N-am catalogat niciodata moda ca pe vreun soi de arta, ci, daca vrei, cel mult un hibrid. Un fel de: „hai sa vedem ce iese intre un tablou si un rulment” – exagerez, dar cam asa vad eu lucrurile. De inspirat, sunt destul de sensibil la imagini. Nu-mi creez vreo stare anume cand lucrez, nu ascult o anumita muzica. Cel mai tare ma inspira personajele despre care citesc, pe care le vad in filme, piese de teatru – lucruri de genul acesta. Adica, in general, femeile care ma inspira au existat sau personajul la care s-a ajuns a pornit de la o faza reala.

In ce se masoara succesul unui designer?


Practic, succesul unui designer cred ca se masoara in placerea cu care clientii ii poarta hainele, dar intotdeauna, pragmatic, se masoara si in vanzarile pe care le are. In afara faptului ca banii aia te ajuta sa-ti duci viata, sa creezi in continuare haine, ei sunt un fel de recunoastere a talentului de a face haine.

Dupa ce criterii ar trebui sa ne alegem hainele? Ce ne spune despre colectia sa „Preciouss”? Si cum vede el rubricile gen „vedete bine imbracate, vedete prost imbracate”? Citeste in Unica de iunie!

Foto: Razvan Ciobanu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!