Machiajul din spatele ochelarilor

De Andra Pecingina, pe

Ochelarii de vedere permanenţi nu te impiedică să experimentezi cu diverse tipuri de machiaj: de zi sau de seară, simplu, natural sau cât mai elaborat şi sofisticat. Machiajul ochilor nu este …
… singurul care contează pentru femeile care poartă ochelari, citeşte mai departe pentru a afla câteva ponturi esenţiale pentru felul în care vei arăta la sfârşitul sesiunii de make up!

Păstrează în vedere un lucru: există diferenţe între felul în care arată o femeie cu ochelari de vedere la distanţă şi o alta care poartă ochelari de vedere la apropiere. În cazul în care ochelarii tăi sunt făcuţi să trateze miopia, ochii par mai mici în spatele lentilelor. Vei dori să îţi defineşti conturul ochilor folosind creion dermatograf, fard de ochi şi rimel.

Cel mai simplu tip de machiaj al ochilor presupune să creionezi doar jumătatea exterioară a pleoapei şi doua treimi din pleoapa inferioară şi să optezi pentru nuanţe care contrastează cu culoarea ochilor tăi. Efectul obţinut prin aceste culori este de ochi mari şi strălucitori! Ochilor verzi li se potrivesc mai multe nuanţe de violet, celor albaştri nuanţe de argintiu şi auriu, iar celor căprui albastru închis.

În cazul hipermetropiei, ochii apar mai mari datorită lentilelor de vedere la apropiere. Vei dori să minimizezi efectul de ochi mari, şi o vei pute face cu ajutorul creionului dermatograf. Trebuie doar să conturezi întreaga suprafaţă exterioară, atât pleoapa superioară cât şi cea inferioară. Culorile închise pentru pleoape şi cele deschise pentru buze îţi garantează un look de invidiat.

Continuăm cu câteva ponturi legate de produsele de bază pentru machiaj.

Corectorul este foarte important pentru tine, deoarece ramele ochelarilor adaugă umbre în plus feţei tale. Dacă ai deja zone mai întunecate sub ochi va trebui să alegi foarte bine un corrector. Cearcănele trebuie bine ascunse folosind un baton corector cu o nuanţă mai deschis decât tenul tău. Combină-l cu pudră şi vei lumina mult zona.

Textura fondului de ten pe care îl alegi contează foarte mult pentru efectul final al machiajului. O femeie care poartă ochelari stie că zonele atinse de ramele ochelarilor sunt primele care îţi pierd aspectul neted şi curat. Noi îţi recomandăm un fond de ten pe bază de minerale, pe căt posibil genul de produs 2 în 1: fond de ten fondant sub formă solidă.  Termină machiajul cu o pudră fină, cu particule strălucitoare. Reţine următorul sfat: pudra tip blush aplicată pomeţilor îţi va scoate frumos în evidenţă ochii.

Rimelul amplifică imaginea de gene lungi si bogate pe care ţi-o oferă ochelarii, şi trebuie să foloseşti un rimel închis la culoare: negru sau maro închis. Cel mai bun sfat pe care ţi-l putem oferi în legătură cu mascara este ca după ce o aplici să îndepărtezi excesul cu o periuţă curată, pentru ca genele tale să nu pară încărcate. Rimelul waterproof aplicat pe gene după ce sunt ondulate în prealabil îţi garantează că nu vor rămâne urme de mascara pe lentilele ochelarilor.

Rujul roz, mat sau lucios îţi echilibrează imaginea. Acesta arată bine indiferent de nuanţa tenului tau, de ochi sau păr. Este important să poti oferi un contrast pentru zona superioară a feţei, care este încărcată de ramele ochelarilor. Atunci când îţi doreşti să îndepărtezi atenţia de la ochi şi ochelari sau ramele sunt transparente, soluţia este un ruj în culori puternice.

Fardul de ochi va trebui aplicat într-un fel anume pentru a evidenţia frumuseţea ochilor tăi sub lentilele ochelarilor. Începe să aplici o nuanţă deschisă pe toată pleoapa superioară, apoi continuă cu o culoare ceva mai închisă care trebuie întinsă deasupra genelor. Cea mai întunecată nuanţă pe care ai ales-o va trebui aplicată în cuta pe care o face pleoapa ta, doar pe jumătatea exterioară a acesteia. Vei obţine un look rafinat şi natural dacă foloseşti astfel de combinaţii coloristice.

Ochelarii fără rame pot da impresia că nu porţi deloc ochelari însă şi acest tip are anumite problem: de exemplu, atenţia va fi captată de partea care uneşte lentilele. Pentru a evita acest lucru, foloseşte un fard de ochi deschis la culoare pentru coltul interior al ochiului şi pleoapei, şi unul mai întunecat pentru colţul exterior al pleoapei. Eyeliner-ul şi creionul pentru sprâncene te vor ajuta să îţi defineşti cât mai bine ochii.

Machiajul pe care îl alegi nu trebuie neapărat să reflecte tendinţele, dar trebuie să te facă să străluceşti. Varietatea de culori şi tipuri de machiaj nu îţi este interzisă doar pentru că porţi ochelari, experimentează şi descoperă trucuri noi şi look-uri pentru trăsăturile şi stilul tau!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!