Machiaje de vară

De Unica.ro, pe

Descoperă şi tu cele mai îndrăzneţe machiaje din acest sezon.
Fie că încerci combinaţii inedite de culori, fie că îţi păstrezi un look natural, dar proaspăt, machiajul de vară te va face mai atrăgătoare şi mult mai sexy.

Rupt din soare

Pentru că vara înseamnă o explozie de culoare şi prospeţime, adoptă un machiaj în acelaşi stil, în care nuanţele solare vor da tonul. Încearcă un fard portocaliu cu irizaţii aurii sau unul galben intens sau fă o combinaţie interesantă între nuanţe din aceeaşi paletă.

Înainte de a începe machiajul propriu-zis, nu uita să aplici baza, care va matifia tenul şi va oferi rezistenţă machiajului. Întinde cu ajutorul unui bureţel moale fondul de ten lichid, ales într-o nuanţă luminoasă şi pudrează apoi uşor, pentru a îndepărta luciul. Începe machiajul ochilor, conturând mai întâi linia genelor de pe pleoapa superioară cu tuş negru şi continuă aplicând în colţul interior fard galben-auriu.

Combină armonios nuanţele şi „colorează” întreaga pleoapă superioară cu portocaliu intens. Dacă ai ochii mici, poţi da luminozitate privirii prin aplicarea pe arcadă a unui fard ivoriu, sidefat.  Machiajul va fi la final completat de un blush foarte natural, aplicat discret pe pomeţi şi de un ruj mat trandafiriu.

Jocuri de culori

Încearcă un look tropical în care nuanţe opuse se combină armonios într-un machiaj plin de stil. Poţi opta pentru îmbinarea dintre turcoaz şi verde crud, albastru şi galben sau pentru o combinaţie mai spectaculoasă cum ar fi roz, alb şi verde deschis. Paşii sunt simpli, dar trebuie urmaţi cu atenţie pentru a obţine rezultatul dorit.

Matifiază perfect tenul, apoi aplică în colţul interior al ochiului şi pe linia pleoapei inferioare un fard alb mat. Porneşte apoi cu fardul roz din colţul interior şi mergi ascendent spre marginea exterioară, conturând mai puternic în această zonă. De aici, trasează o tuşă roz pe pliul pleoapei şi accentueaz-o. Îndulceşte privirea, aplicând pe arcadă fardul alb folosit la început.

De-a lungul pleoapei inferioare, trasează o linie subţire cu un dermatograf verde, apoi rimelează genele. Nu mai folosi blush, dar pentru ca machiajul tău să urmeze o linie, foloseşte un ruj roz, puţin mai deschis decât fardul de pleoape.

Accente violete

Nuanţele intense de mov, combinate ingenios, te ajută să obţii o privire electrizantă şi plină de mister. Încearcă aceste culori la o petrecere sau la o ieşire mai specială şi, cu siguranţă, va fi apreciat gustul tău. Iată ce trebuie să faci: aplică baza compusă din fond de ten lichid şi pudră translucidă, apoi aplică pe pomeţi un strop de pudră bronzantă.

Conturează pleoapa superioară cu tuş negru, având grijă ca linia să fie uşor ascendentă. Alege un fard care conţine trei sau patru nuanţe diferite de mov şi aplică-l astfel: nuanţa cea mai deschisă în colţul interior, nuanţele medii ca intensitate la baza genelor şi pe pliul pleoapei, iar nuanţa închisă în colţul exterior, pentru a crea umbre.

Ca să obţii o privire luminoasă, foloseşte pe arcadă un fard argintiu. La un astfel de machiaj, buzele trebuie să rămână naturale, aşa că cel mai indicat ruj este unul „nude”, în nuanţa pielii.

100% naturaleţe

Ce poate fi mai potrivit în zilele toride, dacă nu un machiaj natural şi proaspăt care să îţi pună în valoare trăsăturile? Tenul ca de porţelan, perfect mat este regula de bază pentru un astfel de machiaj.

Estompează cearcănele cu un produs special, fluid, pe care să-l întinzi bine pentru a intra în piele. Maschează apoi imperfecţiunile (coşuri, puncte negre, pistrui) cu ajutorul unui fond de ten spumă sau lichid, pe care să-l întinzi bine cu un bureţel moale. Aplică apoi o pudră luminoasă, uşoară şi îndepărtează excesul cu o perie bogată. Pe pleoapa superioară foloseşte un fard maro-bronz, dar ai grijă să nu îl aplici în exces, apoi evidenţiază forma sprâncenelor cu un fard special ales în acord cu nuanţa ta naturală.

Dă întregului machiaj o notă proaspătă cu ajutorul unui blush trandafiriu, iar pe buze aplică o nuanţă deschisă de roz. Obţii un look inocent şi foarte natural.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!