Machiaj în stilul anilor ’80

De Andra Pecingina pe

Tendinţele vestimentare ale toamnei înclină către anii 1980, care au rămas în istorie datorită muzicii disco, hainelor extravagante şi coafurii permanent. Stilul de machiaj intens al ochilor revine …
… pentru pentru toamna şi iarna anului 2009, ca o completare la hainele inspirate din epoca disco.  

Francois Nars este make up artist şi lucrează pentru cei mai mari designeri vestimentari pentru a crea look-ul perfect complementar ţinutelor prezentate pe podium la Paris Fashion Week. În vara acestui an el a fost artistul din spatele machiajului intens folosit pentru show-ul Marc Jacobs.

Machiajul pentru club a dominat imaginile modelelor în prezentările Versace şi Zac Posen. Inspiraţia vine din look-ul unor vedete din decada disco, 1980: Jerry Hall, Debbie Harry. Acest stil de machiaj nu trebuie să se apropie de cele extreme folosite de David Bowie sau Boy George, ci trebuie păstrat curat, clasic, feminin.

Te poţi afla în tendinţe dacă foloseşti eyelinerul negru sau albastru şi nuanţe neon pentru pleoape. Diferenţa dintre machiajul în stilul anilor ’80 şi cel clasic „smokey eye” este aplicarea fardului de ochi începând cu colţul interior al ochiului şi până la linia sprâncenelor, ceea ce creează un oval de culoare puternică în jurul ochilor.

Machiaj în stilul anilor '80O metodă simplă pentru a obţine acest look este aceea de a îţi accentua conturul negru sau maro folosit de obicei cu nuanţe de albastru cobalt, violet, verde neon, roşu, fuchsia.

Poţi opta chiar pentru o tentă de fard închis la culoare dar strălucitor, în nuanţe apropiate de cele menţionate mai sus.

Machiaj în stilul anilor '80O versiune a machiajului disco pentru zi este aceea în care folosim fard de ochi în nuanţe lucioase de auriu, albastru deschis, gri sau argintiu, roz piersică. Acestea trebuie aplicate la fel, pe toată pleoapa, şi apoi urmează să realizezi conturul întregului ochi, folosind un eyeliner negru. Etapa finală presupune un fard de ochi în nuanţe dark de maro espresso sau albastru închis pentru a contura pleoapa inferioară, aplicat înspre colţul exterior al ochiului, şi pleoapa superioară, înspre cuta pleoapei.

Machiaj în stilul anilor '80Un alt tip de machiaj preferat de femei în anii 1980 este cel care alungeşte ochiul prin conturarea sprâncenelor, urmată de un smokey eye oval. Conturul negru realizat prin fard de ochi şi eyeliner  ajunge ca lungime sprâncenele şi apoi este completat de un fard de ochi galben, violet sau albastru deschis. Acest ultim strat de fard deschis la culoare este aplicat de la cuta pleoapei superioare până la linia sprâncenelor.

Rujul în nuanţe de roşu fuchsia sau roz bonbon este cel care pune în valoare cel mai bine un contur simplu cu eyeliner, dar realizat pentru a da ochiului o formă ovală. Îţi recomandăm să investeşti într-o nuanţă puternică de ruj pe care o poţi amesteca cu un gloss pentru a îi modifica textura şi luciul în funcţie de gusturile tale.

La ceas de seară poţi uita de reguli: încearcă să accentuezi contrastul între ochi şi ten, folosind un fond de ten mai deschis decât de obicei. Pomeţii trebuie acoperiţi cu blush pentru a da feţei tale o formă ascuţită, trăsăturile se alungesc şi astfel se creează imaginea „eighties”.

Stilul de make up trebuie completat de o coafură înaltă demnă de o diva disco, părul trebuie tapat şi fixat cu spray sau spumă de păr pentru volum şi rezistenţă. Inspiră-te din coafurile alese pentru show-uri ca Roberto Cavalli, Vivienne Westwood şi Versace.

Mai jos vei găsi galeria foto cu cele mai extravagante stiluri de machiaj „eighties”.
Vezi de asemenea coafuri pentru toamna 2009 şi tendinţele în machiaj pentru toamnă-iarnă 2009-2010!

Foto: Imaxtree.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro