Colecţia Yves Saint Laurent primăvară-vară 2010

De Andra Pecingina pe

Colecţia Yves Saint Laurent pentru sezonul de primăvară-vară 2010 a fost prezentă la Paris Fashion Week, iar în primul rând au stat vedete ca Rihanna, Kate Moss, Katy Perry şi Claudia Schiffer .
La eveniment au fost prezente şi două dintre cele mai sofisticate femei din Franţa, cliente vechi ale casei de modă YSL, Loulou de la Falaise şi Betty Catroux.

Directorul creativ al casei de modă, Stefano Pilati a declarat pentru presa de specialitate că noua gamă vestimentară prêt-a-porter pentru vara 2010 reprezintă „un chic natural şi onest, o paradigmă estetică a noului minimalism”.

Paleta de culori aleasă pentru vara 2010 este una rafinată: negru, alb, crem, gri, nuanţa tutunului, cu unele accente de roz şi albastru. Pantalonul scurt cu talie înaltă, aplicaţiile sub formă de capşuni, curelele late care se subţiază la cataramă, bolero-ul cu rever rigid, toate acestea sunt reinterpretări ale unor piese clasice anilor 1970.

Drapajele migăloase folosite pentru a scoate în evidenţă umerii sau talia sunt perfecte pentru albul pur folosit de Pilati. Severitatea hainelor create de acesta a contrastat puternic cu detaliile neobişnuite care apar pe rochii: accente de piele folosite ca veste, curele late, mâneci şi gulere din piele neagră aplicate unei rochii albe simple.

Cea mai frumoasă ţinută prezentată de YSL pentru primăvară este o rochie albă petrecută, cu rever ascuţit şi fără mâneci, încinsă cu o curea gri perlat şi decorată pe umeri cu pliseuri mici din satin violet.

Accesoriile au constat în sandale sofisticate din piele întoarsă lila sau albastru pastelat, piele alb-negru, cu ţinte aplicate platformei, şi mănuşi delicate, scurte, cu multe funde mici.

Foto: Hepta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro