Cum să obţii un bronz frumos şi sănătos

De Unica.ro, pe

Vrei o piele aurie? Vara asta, fă din soare aliatul tău şi învaţă din următoarele mici trucuri cum să ai grijă de păr, ten şi piele, fie că mergi la plajă, fie că te plimbi în oraş. Pune-le în practică şi bucură-te de rezultate!

Protecţie înainte de toate

Indiferent că îl găseşti sub numele de loţiune, cremă sau lapte de protecţie, acesta este primul produs pe care trebuie să îl pui în geanta de plajă. Alegerea o faci în funcţie de timpul pe care urmează să-l petreci la plajă. Astfel, produsele cu factor de protecţie mare protejează mai mult timp decât celelalte. Foarte important este ca produsul să fie aplicat cu aproxi¬mativ 30 de minute înainte de expunerea la soare, iar operaţiunea trebuie repetată ori de câte ori ieşi din apă. Alege produse de calitate pentru că, pe lângă protecţia împotriva razelor prea puternice, aduc şi alte beneficii pielii: îmbunătăţesc elasticitatea, netezesc pielea şi protejează împotriva îmbătrânirii.

Ai grijă de ten!

Alege o pudră specială pentru plajă pentru că are rolul de a înlătura luciul feţei şi de a absorbi excesul de sebum. În plus, nu permite tenului să transpire şi îl protejează de soare. Acestea au integrat un factor de protecţie adecvat care ecranează razele dăunătoare. Nu este însă de ajuns numai atât, de aceea este indicat să foloseşti pe post de bază o cremă cu factor de protecţie ridicat.

Păr sănătos, chiar şi la 35 ºC

Soarele, vântul, sărurile din apa mării sau clorul din piscină afectează părul, lăsându-l fără strălucire şi volum. Înainte de a intra în apă aplică un spray special pentru protecţie şi hidratare, iar după
fiecare baie clăteşte-ţi părul cu apă curată.

Machiajul pentru plajă

Alege un machiaj cât mai simplu şi mai natural. Puţin rimel şi un glos sau un ruj într-o culoare naturală sunt suficiente.  Atenţie însă, produsele folosite trebuie să fie rezistente la apă.

Mişcare şi exerciţii în apă

Nu sta toată ziua la plajă şi mai ales evită orele prânzului. Ca să obţii un bronz uniform şi frumos, plimbă-te pe plajă şi fă exerciţii simple prin apă. Plimbarea îmbunătăţeşte circulaţia, în timp ce mersul prin apă reprezintă un exerciţiu excelent pentru coapse şi fese.

Bea cât mai multe lichide

Prin transpiraţie, corpul pierde lichide şi minerale. Aşa că asigură-i hidratarea necesară cât stai la plajă. Evită băuturile acidulate pentru că dau organismului impresia greşită că a  acumulat o cantitate suficientă de lichid. Mult mai potrivite sunt: apa plată, ceaiurile din plante şi sucurile naturale.

Îngrijire specială pentru zonele sensibile

Indiferent de tipul de ten, pielea feţei este foarte sensibilă şi, expusă fără protecţie la soare, se arde foarte repede. Alege fie produse special create pentru îngrijirea tenului la plajă, fie o loţiune de plajă cu factor de protecţie ridicat (20). Aplică-le prin mişcări circulare, evitând zona ochilor.
La fel de sensibile la soare, buzele au nevoie de un balsam puternic hidratant, care să le  păstreze aspectul natural şi să preveină uscarea lor. Pentru o acţiune eficientă, reaplică-l la fiecare jumătate de oră.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!