Andra Cliţan lansează colecţia „Segmentări”

De Andra Pecingina pe

Noua colecţie pentru primăvară-vară a designerului Andra Clitan este intitulată „Segmentări” şi în pofida numelui, aduce piese feminine pentru vară. „Am încercat…
… să păstrez o legătură între colecţia Mara Mi şi prezenta colecţie de primăvară/vară şi, în special, am simţit nevoia să dezvolt rezolvările tehnice din ţinutele prezentate anterior. Mai mult, am încercat să păstrez o conexiune pe linia croielii ingenioase şi a accesoriilor”, a declarat Andra Cliţan.

Linia este definită de alăturarea unor decupaje arhitecturale unor materiale fluide: mătase naturală, bumbac satinat, jerse de mătase, chantung, doc, tafta sau velur.

Colecţia de încălţăminte semnată de Dana Iuga ne aduce aminte de cea adusă de Nina Ricci în completarea colecţiei pentru toamnă-iarnă 2009. Cizmele şi botinele cu talpă de peste 10 cm au creat o imagine fragilă şi puternică în acelaşi timp pentru femeia imaginată de Andra Cliţan.

Printre cei prezenti la evenimentul de lansare s-au numărat Albertina Lungu, admiratoare declarată a Andrei Cliţan, Giulia Anghelescu, designerul Laura Lazăr, Bianca Ioniţa, Cristina Cioran, Ileana Badiu şi Joaquin Bonilla, criticul de modă Ovidiu Buta, Amir Doboş şi Dan Arcus de la Dork, Maria Grapini, designerul Cristian Samfira şi actriţa Ştefana Samfira.

Absolventă a Facultăţii de Artă şi Design Cluj Napoca, Andra a uimit deja publicul amator de modă cu colecţia sa „Mara Mi”, inspirată de portul popular din zona Transilvaniei şi prezentată în cadrul Festivalului Pasarela.

Trebuie să mai menţionăm faptul că Andra Cliţan s-a implicat activ în campania „Europa Liberă, aici!”, o campanie socială, de strângere de fonduri, care îşi propune să aducă în ţară arhivele Europa Liberă.

Foto
: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro