4 trucuri verificate, care te vor ajuta să nu greșești când îți accesorizezi ținuta

De Unica.ro, pe
„Înainte să ieși din casă, uită-te în oglindă și renunță la un accesoriu pe care îl porți” spunea Coco Chanel despre accesorizarea corectă.

Faptul că un accesoriu are valoare sentimentală nu înseamnă că trebuie să-l porți zilnic, la fiecare ținută. În același timp, faptul că ești o femeie de carieră n-ar trebui să te împiedice să ieși din zona de sobrietate a ținutei. Ai putea, la fel de bine, să porți accesorii care să îți pună personalitatea în valoare. Totul este să știi ce și când să alegi.

Uite cele 4 trucuri simple și eficiente pe care să le folosești, ca să fii sigură că nu greșești în  accesorizarea ținutei tale:

  1. Începe de la încheieturi

Bridgette Raes, una dintre cele mai cunoscute stiliste din Statele Unite, este de părere că un secret care stă la baza accesorizării perfecte a oricărei ținutei este „să nu îți lași niciodată încheieturile goale”. Asta înseamnă că vei purta fie ceas, fie brățări, fie o combinație dintre acestea.

Alegerea ceasului este prima etapă care ar trebui sa îți atragă atenția, pentru că, dacă alegi unul potrivit, îl vei putea purta mereu. Ai merge la sigur cu accesorizarea dacă, spre exemplu, ți-ai alege un astfel de ceas, simplu, dar de efect, ca piesă centrală, în jurul căreia să adaugi diverse alte elemente care să îl evidențieze. În funcție de culoarea, mărimea și finisajul ceasului, l-ai putea purta cu brățări și inele de dimensiuni mai mici și cu finisaje mai puțin strălucitoare.

Pentru a atrage atenția mai ușor, cu un gest al mâinii, ai grijă să creezi mereu un contrast între texturile, formele și culorile accesoriilor care îți îmbracă încheietura. Dacă ai de gând să porți brățări de tip cuff,  va trebui să le selectezi cu grijă. Cele prea groase pot da impresia nedorită de segmentare a antebrațului.  

  1. Scoate-ți culoarea pielii în evidență

Accesoriile trebuie nu doar să meargă bine cu ținuta, ci să îți pună în valoare și calitățile fizice. Nu greșești dacă alegi, mai mereu, accesoriile cu finisaj metalic strălucitor. Acestea vor deschide cu un ton sau două culoarea pielii. Efectele cele mai bune le obții cu bijuteriile finisate în nuanțe strălucitoare de: auriu, argintiu, roz și chiar turcoaz și ametist.  

Deși există o fascinație pentru argintiu, ar fi bine să știi că această culoare le pune cel mai bine în valoare pe femeile cu păr grizonant. Auriul, în schimb, e versatil, reușind să evidențieze suplețea, indiferent de nuanța pielii.

  1. Alege piese versatile

Ai nevoie de accesorii, pentru a adăuga farmec tuturor ținutelor tale. În consecință, ideal ar fi să îți cumperi un ceas, o brățară sau un inel nu doar pentru că sunt frumoase, ci și pentru că le-ai putea folosi în mai multe combinații.

Optează pentru cât mai puține accesorii puternic texturate, multicolore sau în nuanțe electrice. De regulă, pe acestea nu le vei putea asorta ținutelor de birou, iar asta înseamnă că cel puțin 5 zile din 7 nu îți vor fi de niciun folos.

De asemenea, evită, pe cât posibil, să cumperi seturi de bijuterii, chiar dacă acestea îți iau ochii, în vitrine. Să porți, în același timp, un întreg set e la fel de demodat și de deranjant ca a-ți asorta poșeta cu pantofii. În plus, chiar  dacă „spargi” setul și porți în fiecare zi doar câte o piesă, după o săptămâna bijuteriile nu vor mai aduce nicio notă de noutate și de surpriză ținutei tale.

  1. Hotărăște ce vrei să le atragă celorlați privirea  

Ca să îți poți alege cu succes accesoriile, ar trebui să hotărăști dinainte care dintre elementele ținutei tale ar trebuie să atragă mai multă atenție. Nu uita, totodată, că țelul tău este ca oamenii să te vadă și să te admire pe tine. Hainele și accesoriile sunt doar mijloace pe care le vei folosi pentru a-ți atinge scopul.

Jonglează cu forma și mărimea accesoriilor și vei reuși să le canalizezi celorlalți atenția. Spre exemplu, un colier în straturi ar putea fi perfect pentru a adăuga stil unei ținute și a-i face pe interlocutorii tăi să privească în zona gâtului și a feței. O astfel de bijuterie este, însă, destul de pretențioasă. Asigură-te că se potrivește stilului tău. În plus, ai grijă ca straturile colierului să fie așezate în așa fel încât să nu lase impresia de segmentare a gâtului.

În același fel, un colier sofisticat, cu cristale, ar putea fi alegerea ideală pentru o cina de afaceri. Îți va sublinia statutul social și îți va confirma situația financiară. Dacă, însă, l-ai purta în timp ce ții un discurs, într-o sală de conferințe, mai degrabă ar distrage atenția audienței de la ceea ce spui.

Atunci când îți accesorizezi perfect ținutele, arăți mai bine și capeți încredere în tine. E ușor să o faci, dacă ții cont de câteva principii simple. Poți pleca de la ideea că scopul tău nu este să îți etalezi hainele și accesoriile, ci să le porți în așa fel încât ele să te pună în valoare.

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!