În timpul curelor detoxifiante, nenumărate toxine ne părăsesc celulele, astfel că ficatul este supus unei activități mai intense și are nevoie și el de o stimulare pentru a face față producerii mai mari de bilă.
Tocmai de aceea noi vă punem la dispoziție o rețetă detoxifiantă pentru el, pentru ficat.
Super rapidă, super aspectuoasă și mai mult decât eficientă. Facem împreună o supă genială de sfeclă roșie, supranumită și “protectoarea ficatului”. Ea are extrem de puține calorii, așa că… veste bună: nu îngrașă! Sfecla însăși e o legume detoxifiantă, așa că oricum ați prepara-o, beneficiile nu întârzie să apară.
De ce aveți nevoie
3 sfecle medii
2 morcovi
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 praz mic
1 linguriță ulei de cocos
2 căni de zeamă de legume
*pentru decorat (opțional) de semințe de floarea soarelui, chia, dovleac, 1 linguriță de lapte de cocos, pătrunjel etc.
Mod de preparare
Puneți sfeclele necurățate la fiert într-o oală acoperită și lăsați-le pe foc aproximativ 30 de minute, până devin moi. Scurgeți de apă și lăsați la răcit. Între timp tăiați fin legumele. Într-un vas încingeți uleiul de cocos și adăugați ceapa, prazul morcovul și usturoiul. După 5-7 minute le luați de pe foc, nu le lăsați mai mult pentru că nu vreți să îți piardă proprietățile.
Tăiați sfecla răcită în cubulețe și o puneți în blender, împreună cu legumele călite ușor și supa de legume. Fără a folosi o viteză foarte mare a blenderului, obțineți o cremă fină. Asezonați cu sare și serviți minunatul rezultat cu amestecul de semințe și deliciosul lapte de cocos.
Foto: supa de sfecla / shutterstock
Află cât de bine te potrivești cu partenerul tău!