Supă detoxifiantă de sfeclă

De Ana Munteanu, pe
Ficatul, cel mai mare organ intern al corpului uman, are și cele cele mai multe - peste 500 (!) - şi mai variate funcții din organism. O dereglare hepatică ar putea avea efecte nefaste asupra întregului corp. Acestea fiind spuse, ne dăm seama cât de important este să îi acordăm o cât mai mare atenție, să îl menajăm și să îl ajutăm pe cât ne stă în puteri de mult.

În timpul curelor detoxifiante, nenumărate toxine ne părăsesc celulele, astfel că ficatul este supus unei activități mai intense și are nevoie și el de o stimulare pentru a face față producerii mai mari de bilă.

Tocmai de aceea noi vă punem la dispoziție o rețetă detoxifiantă pentru el, pentru ficat.

O detoxifiere delicioasă

Super rapidă, super aspectuoasă și mai mult decât eficientă. Facem împreună o supă genială de sfeclă roșie, supranumită și “protectoarea ficatului”. Ea are extrem de puține calorii, așa că… veste bună: nu îngrașă! Sfecla însăși e o legume detoxifiantă, așa că oricum ați prepara-o, beneficiile nu întârzie să apară.

De ce aveți nevoie

3 sfecle medii
2 morcovi
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 praz mic
1 linguriță ulei de cocos
2 căni de zeamă de legume

*pentru decorat (opțional) de semințe de floarea soarelui, chia, dovleac, 1 linguriță de lapte de cocos, pătrunjel etc.

Mod de preparare

Puneți sfeclele necurățate la fiert într-o oală acoperită și lăsați-le pe foc aproximativ 30 de minute, până devin moi. Scurgeți de apă și lăsați la răcit. Între timp tăiați fin legumele. Într-un vas încingeți uleiul de cocos și adăugați ceapa, prazul morcovul și usturoiul. După 5-7 minute le luați de pe foc, nu le lăsați mai mult pentru că nu vreți să îți piardă proprietățile.

Tăiați sfecla răcită în cubulețe și o puneți în blender, împreună cu legumele călite ușor și supa de legume. Fără a folosi o viteză foarte mare a blenderului, obțineți o cremă fină. Asezonați cu sare și serviți minunatul rezultat cu amestecul de semințe și deliciosul lapte de cocos.

Foto: supa de sfecla / shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro