Lucruri neașteptate care îți prelungesc viața

De Ana Munteanu pe
Că fiecare dintre noi vrea să trăiască pe cât de mult posibil e un lucru de la sine înțeles. Dar ce facem pentru a împlini asta? Ei bine, putem începe cu lucrurile  - banale și atât de la îndemână – de mai jos.

Adoptă un prieten cu blană

Studiile arată clar: cei care au câini trăiesc mai mult pentru că sunt mai active și astfel scad riscul de a face boli de inim. Din simplul fapt că, fiind obligați să plimbe patrupedul zilnic, reușesc să bifeze cel puțin minimum de activitate fizică necesară săptămânală (150 de minute).

Fă mai mult sex

Întărește sistemul imunitar, protejează inima, reduce nivelul de stress și chiar îți controlează apetitul. Oamenii care fac sex sex în mod regulat răcesc mult mai rar și, în mod evident, au o musculatură mai dezvoltată.

Ai o atitudine pozitivă

După un studiu făcut pe nici mai mult nici mai puțin de 243 de centenari, oamenii de știință au realizat că aceștia aveau niște lucruri importante în comun: viziunea optimistă asupra vieții, atitudinea relaxată, tolerantă și zilele pline de râsete și voie bună. Pe de altă parte, depresia, pesimismul și stresul îți vulnerabilizează sistemul imunitar și îți scurtează considerabil viața.

Ronțăie alune

…., migdale, nuci, caju etc. Tot potrivit studiilor amănunțite s-a demonstrat că persoanele care le consumă de câteva ori pe săptămână au un risc al mortalității mai mic decât cei care le consmă puțin spre deloc.

Bea cafea dimineața

O cafea băută dimineața reduce riscul de a face boli cornice – diabet, boli cardiovasculare, Alzheimer. Dar băută simplă (deoarece toppingurile și frișa-i neutralizează efectele benefice) și nu în cantități mari, desigur.

Aleargă zilnic și nu mai sta jos așa mult

Nu trebuie să faci ture lungi de parc: îți sunt suficiente numai 5-10 minute de jogging ca să îți crească speranța de viață cu 28%. Și încearcă pe cât posibil să reduci perioada petrecută stând jos. Sedentarismul a ajuns, în ultima vreme, să ucidă mai mulți oameni decât obezitatea.

 

Foto: thinkstockphotos.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro