Îmbunătățește relația de cuplu instant

De Ana Munteanu pe
Cu toate câte se întâmplă, în viața de zi cu zi a unui cuplu, e ușor să uiți de micile gesturi care fac relația să vibreze pozitiv. Ceea ce majoritatea cuplurilor nu realizează este faptul că nu ia mult să-ți faci partenerul să se simtă prețuit. Dacă acorzi numai câteva minute pe zi acestui aspect, relația voastră va fi mai puternică și mai durabilă. Garantat.

 

Închide telefonul

Dacă până și la cină stați conectați la rețelele sociale, a venit timpul să renunțați la acest obicei extrem de dăunător. Nu face decât să vă îndepărteze. încet, dar sigur.

Culcați-vă la aceiași oră

Aveți senzația că, pur și simplu, nu mai aveți nicio clipă numai pentru voi?  Ei bine, ora de culcare comună ar putea fi singurul moment pe care îl petreceți în prezența partenerului. Chiar dacă ești o pasăre de noapte și lucrezi sau te uiți la TV în timp ce restul dorm, încearcă să stai alături de partener în pat până adoarme. De asemenea, vital e să și dormiți cât trebuie – chiar dacă nu se întâmplă, mereu, în același interval. Studiile arată clar că persoanele care nu dorm îndeajuns se ceartă mai des, a doua zi, cu partenerul de viață.

Fă-i cafeaua

Nu numai prin gesturi extravagante îți poți arăta dragostea față de partener. E de ajuns să îi faci o cafea proaspătă, dimineața, pentru a arăta că-ți pasă de el.

Faceți sport împreună

Endorfinele generate de activități sportive vă vor ajuta mai mult decât ați crede și… în dormitor. Activitățile care vă fac inima să o ia la gallop – precum jogging-ul, drumețiile, mersul cu bicicleta – sunt aceleași care vă fac să vă doriți cu mai multă pasiune partenerul.

Dansați înainte de cină

Cuplurile care încearcă, mereu, activități noi împreună au o relație mai unită, mai bună din punct de vedere calitativ. Și nu ne referim la sporturi extreme sau la călătorii în locuri exotice. Este de ajuns să faceți ceva noi, doar voi doi, din când în când. Ora cine e momentul oportun să vă angajați în activități noi. Dă drumul la muzică, în timp ce gătiți (amândoi, da!) și dansați împreună. Simplu și eficient, deopotrivă.

Rememorați un moment haios din trecut

Clar, cele mai bune amintiri sunt cele haioase. Dacă v-au făcut plăcere atunci, de ce nu v-ar face bine retrăirea acelor clipe?

Ia-l în brațe

Atingerile fără conotații sexuale – precum îmbrățișatul sau ținutul de mână – sunt la fel de importante ca acelea sexuale pentru sănătatea relației voastre. Cu cât îți atingi mai mult partenerul, cu atât mai lejeri veți fi unul cu celălalt – susțin psihologii. Prin atingere, calmul se instalează în om. Astfel, de fiecare data când o faci, îi transmiți un mesaj pozitiv, fără a folosi cuvintele, consortului tău.

Spune “mulțumesc”

Adu-ți aminte când a fost ultima data când EL a făcut ceva pentru tine și tu i-ai mulțumit… Cel mai adesea, partenerii uită să folosească între ei cuvinte politicoase, deoarece cred că e ceva normal să se ajute unul pe celălalt, să își fie mereu la dispoziție. Indiferent de ce este vorba. Când i-ai mulțumit, de exemplu, jumătății tale… doar pentru că este în viața ta? E extrem de important să-ți exprimi recunoștința și pentru asta, nu doar pentru lucrurile pe care le face pentru tine.

Foto: cuplu / 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro