Avantajele celibatului

De Ana Munteanu pe
Majoritatea oamenilor consideră că fericirea există doar în doi. Se simt împliniți doar în sânul unei relații. Și văd lipsa unui partener strict ca pe un lucru rău. Această viziune negativă care pune semnul EGAL între FERICIRE și CUPLU e extrem de periculoasă. Cei care gândesc așa nu știu un lucru de bază: e obligatoriu să te simți fericit de unul singur pentru a te putea simți fericit în doi. E imperativ să te iubești întâi pe tine ca să poți iubi sănătos pe altcineva.

Fie că e o alegere proprie sau nu, celibatul are destule avantaje. Mai jos, cele mai importante dintre ele.

#1 Ajungi să te cunoști mai bine

Mai mult timp liber pentru tine înseamnă, automat, mai multe ocazii pentru a face fix ce vrei tu, ce îți place ție. Așa că profitați la maximum de aceste ocazii – care poate nu se mai întorc – pentru a face cunoștință cu… tine, pentru a-ți cunoaște în profunzime dorințele și nevoile! Când ai un partener de viață ai tendința – normală de altfel – de a te apleca mai mult spre nevoiel și dorințele lui. Celibatul îți permite să fii, fără ca nimeni să te poată judeca, egoistă. Îți permite să te concentrezi exclusiv pe persoana ta. Garantat vei reuși să faci pace cu tine însăți, îți vei găsi echilibrul necesar și fericirea interioară atât de necesare oricărei ființe.

#2 Găsești împlinirea în tine

Ești singură și te concentrezi asupra unui singur lucru: găsirea sufletului-pereche. Ești obsedată de ideea asta. Nimic mai greșit! Golul pe care îl simți constant trebuie combătut de convingerea că nu ești o ființă incompletă dacă nu ai un partener de viață. Educă-te să gândești pozitiv. Învață-te să te iubești. Bucură-te de independență, dar rămâi deschisă posibilităților. Zâmbește vieții, are efect de bumerang: ce îi dai, aia-ți oferă în schimb.

#3 Înconjoară-te de prieteni, fă-ți plăcerile

Ești celibatară, deci dispui de mai mult timp. Profită de el ca să faci ot ce îți poftește inima: curs de dans, de pictură, călătorii peste călătorii. Ieși cu prietenii, vizitează rude îndepărtate. Pe scurt, simte-te bine și apreciază singurătatea.

Celibatul nu e un lucru întru totul negativ. E doar perioada de timp petrecută doar tu cu tine, înainte de a găsi persoana TA. Nu te arunca într-o relație nepotrivită doar pentru că ești singură. E cel mai rău lucru pe care îl poți face pentru tine, din acest punct de vedere.

Foto: femeie citind / 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro