Exfolierea pielii de pe mâini – ponturi şi o mască naturală

De Unica.ro, pe

Exfolierea regulată a pielii de pe mâini te ajuta să ai mâini catifelate şi moi, iar dacă foloseşti măşti naturale făcute în casă nu te costă mai nimic. Iată ce trucuri şi reţete poţi încerca!
Se spune adesea că mâinile sunt cartea noastră de vizită, dar din păcate nu le acordăm atenţia pe care o acordăm tenului. Şi cum mâinile sunt cele mai „agresate” de apă, săpun şi tot felul de chimicale, ele ajung să ne trădeze cu advărat vârsta.
Exfolierea pielii de pe mâinii te poate ajuta să previi îmbătrânirea lor şi să le păstrezi fine şi catifelate mai mult timp. Iată ce trebuie să faci.

Cum se face exfolierea pielii de pe mâini

Pentru exfolierea pielii de pe mâini se foloseşte scrub, ca şi pentru faţă. Dar dacă tenul este adesea sensibil şi necesită un gomaj delicat, mâinile pot suporta mai multe, deci poţi să foloseşti creme cu particule exfoliante mai mari şi mai dure. De asemenea, e bine să faci gomaj mai des, cam de două ori pe săptămână sau chiar mai des dacă nu ai pielea sensibilă.
Nu uita ca după exfoliere să aplici o cremă puternic hidratantă.

Măşti pentru exfolierea pielii de pe mâini

Probabil că nu ai timp să-ţi prepari măşti complicate şi nici un buget prea mare ca să-ţi permită scrub-uri din comerţ speciale pentru mâini. Mai bine investeşti într-o cremă de mâini bună, iar scrub-ul ţi-l prepari singură – nu durează decât două minute.
Trebuie să pui în palmă o lingură de zahăr normal, apoi să torni peste el puţin ulei extravirgin de măsline sau un ulei vegetal din germeni de grâu, sâmburi de struguri, jojoba, avocado, etc. Amestecă cele două ingrediente în palmă, apoi freacă bine mâinile cu amestecul, folosind mişcări circulare. Ai grijă să ţii mâinile deasupra chiuvetei. La final poţi clăti cu apă şi atât pentru a lăsa uleiul să-ţi hidrateze pielea, iar dacă nu e posibil, spală-ţi mâinile cu un săpun blând, apoi aplică o cremă care intră rapid în piele.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!