Dr. Oz: trei produse cosmetice pe care nu merită să dai banii

De Erika Chivu pe

Dr. Oz te învaţă cum să eviţi capcanele producătorilor de cosmetice, care îţi vând produse ineficiente şi foarte scumpe. Iată trei produse pe care nu merită să dai banii.

Cremele pentru cearcăne

“Cearcănele sunt aproape imposibil de tratat cu produse aplicate local pentru că ele sunt provocate de trăsături moştenite, de exemplu pielea prea subţire sau venele mărite de sub ochi”, explică dr. Oz. În prezent, cele mai eficiente creme anti cearcăne sunt cele cu cofeină, însă efectul lor este temporar.
Ele reduc cantitatea de apă din ţesut şi contractă venele, astfel că zona de sub ochi va fi mai netedă şi poate mai deschisă la culoare. Când renunţi la produsul respectiv, ţesuturile revin la normal şi cearcănele sunt la fel de evidente. Însă în funcţie de cauza cearcănelor sau conţinutul cremei alese, este foarte posibil ca ea să nu aibă absolut niciun efect.

Cremele antirid

Preţul lor variază mult în funcţie de producător, de la maxim 10 lei până la câteva sute de lei. Ai yice că cele scumpe sunt cu mult mai bune. Da fapt, testele făcute de Dr. Oz pe creme din SUA au arătat că produsele scumpe nu sunt deloc mai bune decât cele ieftine.
“În plus, rezultatele lasă de dorit, mai ales dacă ridurile sunt adânci. Decât să încerci eliminarea ridurilor, mai bine încearcă să şe previi. Foloseşte creme cu factor de protecţie solar şi mănâncă sănătos!”, spune dr. Oz.

Produsele pentru spălat tenul

Fie că alegi o spumă, un gel sau o loţiune uşoară, produsul va rămâne pe pielea ta timp de câteva zeci de secunde, apoi îl vei clăti. Din  acest motiv nu are niciun rost să cheltui o avere pe produse de curăţat scumpe care conţin vitamine, peptide sau alte ingrediente cu nume pompos.
Acestea nu au timp să acţioneze în câteva secunde, deci pur şi simplu arunci banii la gunoi. Îţi poţi spăla faţa şi cu un produs ieftin sau chiar cu un gel de duş, dacă nu usucă prea tare.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro