Cremele bio – da sau nu? Reguli pentru a le alege corect

De Dana-Ruxandra Panghe, pe Ultimul update Marți, 13 decembrie 2016, 13:30
Ce înseamnă exact un produs cosmetic bio? Cum îl recunoști? Am strâns mai jos reguli pentru a le alege corect.

Un produs bio este un produs obținut 100 % din extracte naturale, din plante sau din produse naturale, cultivate fără pesticide și fără îngrășăminte sintetice. Astfel, ingredientele active din aceste produse cosmetice au o concentrație mare și au capacitatea de a fi absorbite imediat în piele.

Citește și: 7 produse minunate pentru corp.

  • Prima regulă este să nu alegi produse cosmetice bio la întâmplare. Produsul cosmetic bio trebuie ales în funcție de tipul de ten pe care îl ai. Dacă o prietenă folosește o cremă bio, nu o alege și tu fără să te informezi. De fiecare dată când apelezi la o esteticiană pentru o diagnoză a pielii, roagă-l să îți recomande un produs cosmetic potrivit tipului tău de ten.
  • A doua regulă este legată de detaliile termenului de garanție al cremelor bio. Acestea sunt menținute cu conservanți de origine vegetală, de aceea acest tip de produse au termen de valabilitate scurt – maxim șase luni de la deschidere. Produsele cosmetice bio preferă o temperatură constantă de păstrare, maxim 26-27 grade Celsius și cu o umiditate constantă. Reține: nu ține cremele bio în baie, acolo unde umiditatea și temperatura oscilează tot timpul.
  • Altă regulă este să nu folosești cosmetice bio în combinație cu cele convenționale. Dacă optezi pentru o cremă de îngrijire care face parte dintr-un concept bio, este recomandat să folosești un proces de curățare și tonifiere tot din gamele bio.

Produsele convenționale au solvenți chimici, emulsifianți și conservanți chimici în componența lor, acestea fiind ingrediente destul de dure pentru tenul tău. Odată aplicat un astfel de produs pe fața ta, pielea își activează scutul de protecție natural. Porii se închid și pielea refuză să primească ingrediente de altă natură în profunzime. În schimb, scopul folosirii unui produs bio este să hrănești și să crești imunitatea cutanată, influențând pozitiv procesele de regenerare celulară ale pielii tale.

 

Foto: 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!