Anunţ bombă! Cristi Minculescu a părăsit trupa Iris

De Diana Zagrean, pe

Cântăreţul Cristi Minculescu, solistul legendarei trupe Iris, va părăsi formaţia, fiind înlocuit, din data de 3 septembrie a acestui an, de Toni Şeicărescu, informează pagina oficială a artiştilor.
„Comunicat oficial: Începând cu data de 3 septembrie 2012, Cristi Minculescu părăseşte grupul Iris. Activitatea formaţiei va continua, avându-l ca solist pe Toni Şeicărescu”, se arată în anunţul de pe pagina formaţiei.
Toni Şeicărescu este cunoscut pentru colaborarea sa cu formaţia Direcţia 5.
Până la ora difuzării acestei ştiri, membrii formaţiei Iris nu au putut fi contactaţi, informează Mediafax.
Iris a sărbătorit 35 de ani de carieră la sfârşitul lunii iunie, printr-un concert care a avut loc în Piaţa Constituţiei din Capitală. Noul album – „Iris – O lume doar a lor – 35 de ani” – a fost lansat cu ocazia show-ului aniversar.
Una dintre cele mai longevive şi iubite formaţii româneşti, trupa Iris a făcut istorie în rockul autohton timp de trei decenii şi jumătate.
Decoraţi cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler în octombrie 2007, membrii trupei Iris au evoluat, de-a lungul carierei lor muzicale, în faţa a peste 9 milioane de oameni, în peste 5.000 de concerte. În 2007, ei au sărbătorit 30 de ani de existenţă pe Aeroportul Băneasa, unde au cântat în faţa a peste 15.000 de fani, un record autohton greu de egalat.
Un an mai târziu, în 2008, veteranii muzicii rock au primit discul de aur pentru vânzările albumului „Cei ce vor fi” şi discul de platină pentru albumul „Maxima”, fiind premiaţi şi în faţa publicului a doua zi, la concertul Iris Aeterna susţinut la Teatrul Naţional Bucureşti. Tot în 2008, Romanian Music Awards a consemnat alte două premii câştigate de Iris: Best Live şi Best Rock – „Cei ce vor fi”.
După transplantul de ficat suferit de Cristi Minculescu în 2009, pe 6 iunie al aceluiaşi an, Iris şi-a făcut prima apariţie la Romanian Music Awards, pentru a fi recompensată cu Most Wanted Award. Acesta a fost un preambul pentru megaconcertul de revenire susţinut pe 8 octombrie 2009, la Sala Polivalentă în Capitală, în faţa a peste 7.000 de persoane. Cu ocazia acestui spectacol a fost lansată şi „Integrala Iris”, un box set cuprinzând întreaga discografie a trupei.
Anul 2010 a însemnat lansarea albumului Iris „12 Porţi”, marcată printr-un concert la Sala Palatului din Bucureşti.
Foto: Arhiva Ringier
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!