Cartea sau filmul? 5 romane ecranizate în 2016

De Carmen Ghibuțiu, pe
„Înainte să te cunosc” („Me Before You”) este unul dintre cele mai așteptate filme ale acestei veri. O poveste de iubire, ecranizare a romanului cu același nume, care va apărea luna aceasta și la noi, tradus la editura Litera. Din lista propusă de cărți ecranizate în 2016 nu puteau lipsi romane precum „Inferno” de Dan Brown sau „Fata din tren” de Paula Hawkins, care s-au vândut în milioane de exemplare în lumea întreagă.

Înainte să te cunosc – Jojo Moyes

Vândută în peste 6 milioane de exemplare, cartea apare luna aceasta la editura Litera, iar filmul va avea premiera în cinematografele românești pe 1 iulie, fiind una dintre cele mai așteptate producții ale verii.

„Înainte să te cunosc” este o poveste de iubire neașteptată între doi oameni care nu au nimic în comun. În urma unui accident de motocicletă, Will Traynor își pierde dorința de a trăi și totul i se pare nesemnificativ și lipsit de bucurie. Când Lou Clark apare în viața lui, fiecare dintre ei va schimba destinul ceilulalt pentru totdeauna.

În film, rolul lui Lou este interpretat de Emilia Clarke (Daenerys din „Urzeala tronurilor”), iar cel al lui Will de actorul britanic Sam Claflin, cunoscut din seria „Jocurile foamei”.

Alice în Țara din Oglindă – Lewis Carroll

A doua carte a lui Lewis Carroll (publicată de editura Art), „Alice în Țara din Oglindă”, a fost ecranizată anul acesta. În noul film Disney, numit „Alice în Țara Oglinzilor”, Alice, interpretată de Mia Wasikowska, se întoarce în Țara Minunilor, pentru a-l salva pe Pălărierul Nebun (Johnny Depp), capturat de Timp.

carte ecranizata

Ajunsă din nou pe tărâmul fantastic, ea se va reîntâlni cu personaje celebre din prima carte, în diferite momente ale vieții lor. Filmul poate fi văzut acum în cinematografele românești (premiera a fost pe 27 mai).

Fata din tren – Paula Hawkins

Anul trecut, la numai patru luni de la publicare, romanul „Fata din tren” se vânduse în 1,8 milioane de exemplare doar în SUA. Cartea a fost tradusă și la noi în 2015 la editura Trei.

În fiecare dimineață, Rachel merge cu același tren și, în timp ce-l așteaptă, s-a obișnuit să urmărească ritualul matinal al unui cuplu care locuiește într-o casă de lângă calea ferată. I-a botezat „Jess și Jason”, iar viața lor i se pare perfectă. Până într-o zi, când vede ceva ce o șochează, iar Rachel va lua parte la viețile pe care le observase doar de pe margine.

carti ecranizate

Filmul care stă la baza cărții o are protagonistă pe Emily Blunt și va avea premiera în cinematografele românești pe 7 octombrie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!