14 recomandări de lectură de la Bookfest 2016

De Carmen Ghibuțiu, pe
Salonul Internațional de Carte Bookfest 2016 se desfășoară în perioada 1 – 5 iunie, la Romexpo. Accesul e gratuit, iar programul este de la 10:00 până la 20:00 (miercuri, joi, duminică) și până la 21:00 (vineri și sâmbătă). Invitat de onoare la această ediție este Israelul, iar dintre scriitorii israelieni care vor participa, îți recomandăm să mergi joi, pe 2 iunie, la ora 18:00, să o întâlnești pe Zeruya Shalev, care va fi prezentă pentru a lansa cel mai recent roman al ei, „Durere”.

Descoperă, în continuare, o scurtă listă (având în vedere că participă peste 200 de edituri) și prezentările cărților care ne-au atras atenția la Bookfest 2016.

Editura Humanitas Fiction

lansari de carte

Toată lumina pe care nu o putem vedea –  Anthony Doerr

Câştigător al Premiului Pulitzer pentru literatură în 2015, romanul are o structură labirintică pusă în pagină magistral. Cartea prezintă vieţile a două personaje, Marie-Laure (o tânără franţuzoaică oarbă) şi Werner (un orfan de origine germană), care ajung să se întâlnească în timp ce amândoi încearcă să depăşească suferinţa fizică şi psihică îndurată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Marie-Laure se va refugia, dintr-un Paris devenit de nerecunoscut din pricina haosului care a cuprins întreaga Europă, în Saint-Malo, iar Werner, pasionat de tehnică, şi în special de transmisiunile radio, va ajunge cu armata germană în Franţa şi, în cele din urmă, la Saint-Malo. Deşi întâlnirea dintre cei doi nu va dura mai mult de o zi, ea va fi hotărâtoare pentru destinele personajelor

Iuda – Amos Oz

În decorul neprietenos al unui Ierusalim iernatic de la începutul anului 1960, tânărul Shmuel Asch înțelege ca viața lui are nevoie de o schimbare. Dezamăgit în urma unei povești de dragoste încheiate brusc și sclav al unei vieți studențești lipsite de satisfacții, el hotaraște să se izoleze în casa veche a unui batrân intelectual infirm, a cărui noră îl angajează pentru a-i ține acestuia companie câteva ore în fiecare zi. Ceea ce nu știe Shmuel este ca traiul între zidurile groase ale casei de la marginea orașului vechi, alături de doi oameni aparținând parca altor vremuri, nu face decât sa-l reconecteze la viața, pregătindu-l pentru ceea ce-l așteaptă cu adevărat. El descoperă treptat toate fațetele iubirii și ale sacrificiului, pe măsură ce desface taina celor în casa cărora locuiește.

Zbor în jurul soarelui – Paula McLain

Transportându-i pe cititori în Kenya anilor ’20, „Zbor în jurul soarelui” dă viaţă unei femei fascinante: Beryl Markham, antrenoare de cai de curse şi aviatoare temerară, cea care a realizat primul zbor solo peste Atlantic, de la est la vest, admirată de Hemingway şi de Saint-Exupéry, excentrică aventurieră care şi-a trăit cea mai mare parte a vieţii în Africa şi căreia i s-au dedicat biografii, documentare şi un film de televiziune.

Editura Polirom

lansari de carte

Durere – Zeruya Shalev

Cu zece ani în urmă, Iris, protagonista noului roman semnat Zeruya Shalev, a fost victima unui atentat terorist.Viața lui Iris fusese și până atunci o înlănțuire de dureri și tristeți surde, pe jumătate uitate: tatăl mort în război, o mare iubire pierdută în adolescență, o viață de familie intrată în rutină. Apariția neașteptată a iubitului din tinerețe o face să se confunte cu o decizie foarte greu de luat: să-l urmeze sau să tămână lângă copii, ei înșiși prinși într-o plasă de suferințe și nefericiri?

Ea și El. Biografia unei relații – de Aurora Liiceanu

Ea e o femeie trecută de prima tinerețe. El e un bărbat care a lasat la rândul lui în spate anii tinereții, căsătorit, cu copii. La prima vedere, nimic nu anunța dragostea plină de pasiune care îi va lega mai bine de zece ani. La căpatul acestor ani însă, El o părăsește pe Ea, pentru a se întoarce la soția lui. Aurora Liiceanu analizează relația celor doi, încercând să explice ce s-a întâmplat cu fiecare. Dacă Ea își spune direct povestea, El este prezent doar prin scrisorile trimise, care dezvăluie ce făcea, ce simțea și ce gândea când era singur sau cu Ea.

Cumpătarea – María Dueňas

„Cumpătarea” este un roman ce vorbește despre victorii și înfrângeri, mine de argint, intrigi de familie, podgorii, crame și orașe magnifice, a căror splendoare a fost măcinată de trecerea timpului. Sufocat de datorii și de incertitudine, după ce își pierde averea, Mauro Larrea își investește ultimele resurse într-un proiect riscant, dar care îi dă speranță că s-ar putea pune din nou pe picioare. Asta până ce tulburătoarea Soledad Montalvo, soția unui negustor londonez de vinuri, intră în viața lui învăluită în lumini și umbre, târându-l într-o aventură pe care nici n-ar fi putut-o bănui.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!