Cine este românul care a alergat 250 km la Polul Sud, la -60 de grade Celsius, pentru o cauză nobilă

De Ioana Tătaru, pe
Iulian Rotariu, un pompier din Botoșani a alergat 250 de kilometri la Polul Sud pentru o cauză nobilă, în condiții extreme, la minus 60 de grade Celsius. Acesta a fost întâmpinat ca un adevărat campion la întoarcerea în țară.

Iulian Rotariu nu este un sportiv de performanță

Iulian Rotariu este un militar care a mai participat la ultramaratoane. De această dată, a obținut locul doi în clasamentul general, la o diferență de doar 4 kilometri de câștigător. Iulian a dedicat cursa de la Polul Sud de șase zile copiilor cu autism din orașul său, pe care vrea să îl ajute. Cu toate că Iulian nu este un sportiv de performanță, acesta a făcut față ultramaratonului din Polul Sud și a concurat cu alți 51 de sportivi din toată lumea. La categoria lui, Iulian a fost cel mai bun dintre toți, dar în clasamentul general s-a aflat pe al doilea loc.

Iulian Rotaru

Pe tot parcursul cursei, Iulian (42 de ani) s-a gândit la familie și la copiii cu autism din Botoșani pe care vrea să îi ajute: „Tot timpul m-am gâdnit că dacă îmi este îngăduit eu îmi termin cursa, dar copiii pentru care alerg nu își termină niciodată competiția și mi-a dat putere oricât de greu era să merg mai departe”, a declarat Iulian pentru Știrile Pro Tv.

Iulian are în palmares alte 4 ultramaratoane și a început să alerge în ziua în care băiețelul lui a fost supus unei intervenții chirurgicale, pe când avea numai trei ani.

Sursa: Stirileprotv.ro

Sursa foto: 123rf.com, captură Știrile Pro tv

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!