Cum previi foliculita după ce te epilezi cu ceară

De Dana-Ruxandra Panghe pe 17 octombrie 2017
Firele crescute sub piele sunt o pacoste! Mai ales când te epilezi cu ceară, acestea se încăpățânează să nu iasă la suprafață și te alegi cu acel aspect neîngrijit al picioarelor. Cum previi însă foliculita?

Citește și: Ce infecții putem face dacă purtăm colanți?

Foliculita este inestetică, supărătoare și poate fi chiar punctul de plecare pentru o afecțiune mai gravă. Foliculita apare când firul de păr nu mai poate penetra ultimul strat al pielii și sebumul, împreună cu bacteriile, infectează foliculul. Nicoleta Ion, trainer Rica, îți spune cum te poți feri de această problemă.

  • Exfoliază-ți pielea periodic pentru a îndepărta stratul de celule moarte și a ajuta firele să iasă la suprafață. Poți folosi un burete konjac pentru corp – acesta este un produs minunat! Sau pur și simplu folosește un scrub exfoliant la duș.
  • O piele deshidratată are porii mici, închistați și firele de păr nu au putere să penetreze, pe când o piele hidratată are porii elastici și firul de păr poate ieși la suprafață mult mai ușor. Folosește cu sfințenie o cremă pentru corp sau o loțiune hidratantă.
  • Epilează-te cu o ceară adecvată tipului tău de piele. Întreabă-ți cosmeticiana despre ce opțiuni ai în acest sens.

Foto: 123rf

EXCLUSIV! Decodificarea anului 2019: tot ce trebuie să știi din numerologie

EXCLUSIV! Decodificarea anului 2019: tot ce trebuie să știi din numerologie