Cum faci mâncarea fast food mai sănătoasă

Mâncarea de la fast food este gata repede, o găseşti peste tot pe stradă, când ai mai mare nevoie de ceva dulce, sărat şi care ţine de foame. Dar numai sănătoasă nu este. Vezi cum faci mâncarea fast food mai sănătoasă sau ce să eviţi la un astfeld e restaurant, ca să reduci dezastrul.

Nu bea calorii goale la fast food

Când vine vorba de meniuri, băuturile sunt adesea mai pline de calorii şi grăsimi rele decât mâncarea. În plus zahărul din aceste băuturi de la fast food depăşeşte de mai multe ori doza zilnică recomandată de dulce.

Renunţă la smoothie, milkshake, îngheţată lichidă sau suc făcut din sirop la care se adaugă apă carbonatată. Alege un suc natural, o apă plată, sau un ice tea şi reduci cu aproape jumătate numărul de calorii.

Renunţă la sosuri şi brânză

Un alt adaos care îngraşă şi se depune pe arterele tale sunt sosurile, brânza şi dressingurile, care conţin grăsimi, sare şi zahăr în exces.

Nu adăuga brânză şi bacon la sendviş şi renunţă la sosul blue cheese de pe salată, iar dacă ai cum să adaugi felii de legume proaspete în loc de sos, fă exact asta.

Scutură sarea de pe cartofii prăjiţi

Nici nu ai idee cât de multă sare mănânci atunci când intri pe uşa unui restaurant de tip fast food. Fie că este vorba de un burger, de shaorma sau de bucăţi prăjite de pui şi pizza, toate conţin foarte multă sare, ca să reziste mult şi să fie gustoase.

Cere lucrătorilor comerciali să nu adauge sare pe cartofii tăi, renunţă la brânzeturi şi alege din meniu burgerii cu cel mai mic conţinut de sodiu. Sistemul tău cardiovascular îţi va mulţumi.

Comandă porţii mici

Nu ai nevoie să pleci de la fast food rostogolindu-te ca un butoi plin ochi cu mâncare de proastă calitate. Nu mai comanda burgeri cu trei etaje şi porţii extra large de cartofi, renunţă la deserturile nesănătoase şi cere personalizarea meniului, ca şi cum ai suferi de vreo boală şi nu ai voie un anumit ingredient. Nu vei fi refuzat, iar organismul tău va fi recunoscător şi mult mai sănătos dacă mănânci fără excese. Mâncarea fast food nu poate fi mult mai sănătoasă, dar poţi consuma mai puţine calorii, sare şi zahăr, ca să trăieşti mai mult şi mai bine.

Sursa foto femeie fast food: Shutterstock

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Mai multe din Sănătate

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: