Parfait de coacăze

De Lumea Femeilor pe

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai găteşti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.
timp de preparare: 35 minute
timp de congelare: 3 ore

Ingrediente pentru 6 porţii

– 125 ml lapte
– 3 ouă
– 50 g zahăr
– 100 g frişcă
– 100 g smântână
– 150 g coacăze roşii
– 50 g alune prăjite şi sfărâmate
– 1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare

1. Coacăzele se spală, se desprind de ciorchine şi se lasă să se scurgă.
2. Se amestecă într-o crăticioară zahărul, laptele şi cele 3 ouă, apoi se pune pe foc şi se continuă să se amestece. Când începe să se îngroaşe, se ia vasul de pe foc şi se lasă la răcit.
3. După ce compoziţia s-a răcit, se adaugă fructele zdrobite şi se amestecă.
4. Frişca se amestecă uşor cu smântâna şi zahărul vanilat.
5. Compoziţia cu fructe se toarnă peste frişcă şi se amestecă uşor cu telul.
6. Se toarnă îngheţata într-o formă tapetată cu celofan şi se pune la congelator.
7. În momentul servirii, se răstoarnă îngheţata pe un platou şi se ornează cu boabe de coacăze şi alune sfărâmate.

Foto: Shutterstock

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica