Cele mai frecvente greșeli pe care o femeie le face într-o relație

De Dana-Ruxandra Panghe pe 10 august 2016

Andreea Runceanu (www.andreearunceanu.ro) este life coach certificat internațional APC (IIC&M), specialist NLP (programare neuro-lingvistică) și membru fondator al trupei Amadeus. Andreea scrie în rândurile de mai jos despre secretele pentru o viață de cuplu împlinită și despre cum să identificăm greșelile pe care le facem în relație. Citește și inspiră-te:

Când ne confruntăm cu o problemă în viața de cuplu, o ceartă sau un gest urât al partenerului, ne punem într-o poziție defensivă și ne întrebăm: „Cu ce am greșit?!“. De cele mai multe ori, răspunsurile vor fi mai degrabă emoționale –„Fraieră sunt eu, că îl iubesc!“ –, și nu ne vor ajuta deloc să învățăm ceva din experiența respectivă. Ce-ar fi în schimb să reflectăm la greșelile noastre în relația cu persoana iubită în momente liniștite, când nu avem niciun conflict?

Cele mai frecvente greșeli în cuplu

Îți enumăr doar câteva dintre cele mai comune greșeli pe care le fac în cuplu mai toate femeile – probabil de la Cleopatra, regina Egiptului, până la fosta ta colega de bancă din școala primară:

Citește și: 8 semne că relația ta este compromisă

  1. Intrăm în relație cu așteptări foarte mari. Atunci când ne îndrăgostim avem tendința să construim imaginar un viitor superb alături de cel iubit. El nici nu bănuiește ce planuri mărețe i-am pregătit și, mai mult decât atât, e posibil să fie departe de povestea ta. Dacă nu vrei să fii dezamăgită, nu-i mai atribui gânduri pe care doar le bănuiești din gesturi, priviri sau cuvinte aruncate.
  2. Vrem să schimbăm anumite aspecte care nu ne convin la partenerul nostru. Chiar dacă avem răbdare cu carul și într-un final reușim, șansele ca el să se întoarcă la ce era înainte iar tu să fii dezamăgită sunt maxime. Ori îl iubești așa cum e, ori caută pe altcineva.
  3. Comunicăm doar după regulile noastre. Noi vorbim mult și ne-am dori să vorbească și ei la fel de mult. Ei nu vorbesc, noi credem că nu ne dau atenție, le reproșăm, ei se supără, noi ne speriem și mai tare… E un cerc vicios din care nu scapi dacă nu înțelegi că ei funcționează total diferit la acest capitol.
  4. Cu timpul, devenim certărețe și cicălitoare. Da, hai să recunoaștem! Bărbații nu au nevoie de încă o mamă care le vrea binele și îi corectează la fiecare pas, ci de o parteneră egală lângă care să se simtă bine, relaxați și apreciați. Putem să spunem ce ne dorim și altfel decât cu reproș.
  5. “Orice relație e bună decât nimic” – am trecut și eu, și tu, și mai toate femeile prin asta. Apoi am aflat cu stupoare, după ce ne-am despărțit, că era tocmai invers. Nu lăsa frica de singurătate să-ți conducă viața!

Citește și: Există prietenie între femei? Opinia psihologului.

 

Nicio relație nu seamănă cu cealaltă, cum nici un om nu seamănă cu altul. În schimb, greșelile pe care le facem în cuplu sunt cam aceleași. Morala ar fi să învățăm din ele și, ideal, să nu le repetăm… la nesfârșit.

Andreea Runceanu life coach

Andreea Runceanu, life coach și specialist NLP

 

Pe 24 august Andreea va susține un nou workshop intitulat „Fericirea în cuplu“. Detalii despre cum poți să participi la acest workshop găsești pe http://andreearunceanu.ro/portfolio_page/workshop-fericirea-in-cuplu/.

Foto: 123rf.com

De ce fiica lui Mark Zuckerberg crede că tatăl ei lucrează la o librărie

De ce fiica lui Mark Zuckerberg crede că tatăl ei lucrează la o librărie