Unde se mai fac angajări în 2010, anul crizei

De Unica.ro, pe

După un an de criză în care companiile nu au mai recrutat la acelaşi nivel la care o făceau în anii trecuţi, domenii ca vânzările, serviciile de clienţi, marketing-ul sau IT-ul…

…sunt cele care încă oferă candidaţilor un număr relativ crescut de posturi disponibile. Potrivit datelor furnizate de Laura Chilom, consultant în resurse umane la site-ul de recrutate eJobs, domeniul în care sunt cele mai multe oferte de locuri de muncă este cel al vânzărilor. Aici candidaţii pot alege din 4.919 posturi disponibile. Şi serviciilor cu clienţii au o ofertă bogată de posturi, aici doritorii au de ales din 2.046 de anunţuri.

IT-ul, informează consultantul, are un număr mai scăzut de posturi disponibile, 1.500 iar domenii precum transporturile, distribuţia sau depozitarea, oferă doar 1.173 de locuri disponibile.

Cele mai puţine posturi libere se găsesc în finanţe/contabilitate, unde numărul ofertelor ajunge la doar 861.

Laura Chilom spune că la finalul anului 2009, s-a constatat că au existat domenii precum imobiliarele, băncile, finanţele şi contabilitatea, construcţiile şi industria auto, unde s-au înregistrat scăderi a procentelor cu peste 50% a numărului anunţurilor publicate de către companii.

De asemenea, mai spune specialistul „domenii precum vânzările, IT-ul sau ingineria au înregistrat un echilibru între numărul de posturi disponibile şi numărul de aplicanţi”.

Cele mai căutate domenii anul acesta

În prima lună a anului 2010, consultantul eJobs spune că domeniile care au fost în topul căutărilor candidaţilor au fost vânzările, în care la un post au aplicat 4.558 de candidaţi, administraţia, unde au fost 1.953 de candidaţi şi sănătatea cu 1.100 de aplicanţi. Laura Chilom mai spune că acest lucru demonstrează faptul că faţă de perioada dinaintea crizei, acum la un singur job, numărul aplicanţilor a crescut cu 80 – 90%.

De asemenea, mai spune aceasta, în momentul de faţă candidaţii pot alege din 12.259 de posturi disponibile, dintre care 2.066 sunt în străinătate.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!