5 trucuri pentru a avea succes la serviciu

De Lumea Femeilor, pe

Te-ai angajat de ceva vreme, dar colegii se poartă cu tine ca şi când ai fi invizibilă? Nu ai reuşit până acum să-ţi impresionezi şeful în nici un fel? Pune în practică micile noastre trucuri şi lucrurile se vor îndrepta
1. Priveşte în perspectivă
 
 
Variabilele pentru succesul tău profesional sunt numeroase şi nu depind doar de tine. Încearcă să-ţi forţezi un pic imaginaţia şi să te proiectezi în viitor – cum crezi că vei fi peste 10 ani? Care crezi că ar putea fi chestiunile care te-ar bloca din punct de vedere profesional? Dacă aceste lucruri îţi par neplăcute şi te întristează, poate ar fi mai bine să-ţi schimbi locul de muncă.
 

2. Urmează-ţi drumul tău
 
 
Nu-i lăsa pe colegii de birou care au obiective şi interese diferite de ale tale să te distragă de la treburile tale. Dacă vrei să ieşi în evidenţă şi să urci din punct de vedere al ierarhiei profesionale, fă-i să înţeleagă ce priorităţi ai. Poate se vor uita mai urât la tine, dar apoi te vor lăsa în pace.
 

3. Nu glumi niciodată pe seama unui coleg
 
 
La serviciu, deseori, se formează „găşti” de colegi care se coalizează şi care fac tot felul de glume pe seama celor mai puţin simpatici din jurul lor. Un astfel de comportament, în afară de faptul că e infantil, te face să pierzi timpul şi energia pe care mai bine le-ai folosi altfel.
 

4. Schimbă, atunci când nu mai suporţi
 
 
Pare mai uşor de zis decât de făcut, dar nu e chiar aşa. Decât să te focalizezi pe o slujbă care te oboseşte şi pe care nu o simţi aproape de stilul tău de viaţă şi de gândire, mai bine încearcă să-ţi reorientezi cariera.
 

5. Fii elastică
 
 
În viaţa ta privată există şi vor exista mereu schimbări. Iar dacă şi în viaţa ta profesională lucrurile ar sta tot aşa, care ar fi problema? Nu te speria de ideea de a schimba locul de muncă sau de a accepta contracte pe perioadă determinată. Experienţele profesionale pot avea o latură pozitivă şi, în plus, îţi pot furniza cunoştinţe folositoare pentru viitorul tău.
 
Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!