Cele mai bogate femei din România

De Nicoleta Galeteanu, pe

Surorile Voiculescu, Camelia Şucu şi Carmen Adamescu se numără printre cele mai puternice femei din România, cu averi de milioane de euro şi afaceri profitabile chiar şi pe timp de criză.

Camelia şi Corina Voiculescu

Potrivit topului anual „Capital 300 – Cei mai bogaţi români”, Camelia şi Corina Voiculescu sunt cele mai bogate femei din România, cu o avere estimată la 1,1 miliarde euro.

În 2006, fiicele politicianului Dan Voiculescu, au preluat de la tatăl lor trustul media Intact care, în prezent, este una dintre cele mai profitabile afaceri ale familiei, de care se ocupă Camelia în special. Cele două surori şi partenere au afaceri şi în domeniul comerţului, agricultură sau imobiliare.

Carmen Adamescu, proprietara Unirea Shopping Center

Pe locul doi în clasement se află Carmen Adamescu, proprietara celui mai central magazin din Bucureşti. Preşedinte administrativ al Unirea Shopping Center, Carmen Adamescu conduce, alături de soţul său, cea mai profitabilă afacere a familiei, care le-a rotunjit averea la circa 1.300 milioane dolari. Printre afacerile pe care le deţin se numără şi hotelul Rex de cinci stele din staţiunea Mamaia.

Anca Vlad, afaceri pe piaţa farmaceutică

Prezentă pe piaţa farmaceutică, Anca Vlad este fondatoarea unuia dintre cele mai mari business-uri din industria de medicamente – grupul Fildas – şi deţine, totodată, şi lanţurile de farmacii Catena, dar rămâne una dintre cele mai discrete femei de afaceri din România.

Cifra de afaceri estimată la 80 de milioane euro o clasează pe aceasta pe locul trei în topul celor mai prospere femei de afaceri din România.

Paulina Căşuneanu

În topul femeilor milionare este şi Paulina Căşuneanu, soţia afaceristului Costel Căşuneanu. Împreună cu soţul său are o avere de 180 mil. euro şi investiţii în transport internaţional, construcţii, prelucrarea lemnului şi în sectorul imobiliar.

Luchi Georgescu sau „Doamna de Fier”

Supranumită şi „Doamna de Fier”, Luchi Georgescu conduce afaceri de circa 60 milioane euro anual. A transformat „Vincon Vrancea” în cea mai mare companie producătoare de vinuri din ţara noastră, iar „Meda Prod” a devenit una dintre cele cinci companii reprezentative din industria preparatelor de carne.

Adriana Bahmuţeanu şi afacerile soţului ei

De asemenea, Adriana Bahmuţeanu ocupă un loc sigur în topul bogaţilor din România. Împreună cu soţul său, Silviu Prigoană, are o avere cuprinsă între 120-130 milioane euro şi afaceri în imobiliare, protecţia mediului şi industria media.

Femeia din spatele BitDefender

În spatele omului de afaceri Florin Talpeş se află o femeie la fel de puternică. Alături de acesta, Măriuca Talpeş controlează cea mai cunoscută companie de IT în Europa, serviciile Softwin (BitDefender, Ascenta, Intuitext) fiind dezvoltate de curând în Brazilia şi Orientul Apropiat.

Valoarea afacerilor famieliei Talpeş se ridică la circa 60 de milioane de euro.

Camelia Şucu, singurul medic milionar din România

O prezenţă nelipsită în topul milionarilor români este şi Camelia Şucu, proprietara magazinului Natuzzi. Chiar dacă criza financiară a diminuat profitul în domeniul afacerilor cu mobila de lux, tânăra doamnă numără în cont 25 milioane de euro.

Medic de profesie, Camelia deţine în prezent şi retailerul de mobilă de lux Class Living.

În topul femeilor milionare se află şi Silvia Zsolt care, împreună cu soţul său, Zsolt Fodor, deţin compania de telefonie mobilă Euro GSM, cu afaceri de 38 mil. euro, Doris Andronescu, proprietara centrului medical Sanador, alături de soţul său, Florin Andronescu, cu 35 milioane euro, precum şi Carmen Pavel, care controlează cu soţul său, Aurel Pavel, agenţia de turism J’info Tours şi afaceri de 28 de mil. de euro.

Foto: Agerpres 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!