ROTON da tonul

De Unica.ro, pe

Totul a pornit de la ideea catorva prieteni de a incepe o afacere in 1992, cand oportunitatile se deschisesera in mod spectaculos pentru toata lumea. Si-au dorit sa transforme o pasiune personala, …
Totul a pornit de la ideea catorva prieteni de a incepe o afacere in 1992, cand oportunitatile se deschisesera in mod spectaculos pentru toata lumea. Si-au dorit sa transforme o pasiune personala, aceea pentru muzica, intr-o afacere care, dupa ceva timp, s-a dovedit a fi una de succes.
Primul contract de productie a unui album a fost semnat cu una dintre personalitatile marcante ale muzicii romanesti: Sofia Vicoveanca. Imediat au urmat contractele semnate cu Monica Anghel si Compact, primele productii discografice autohtone realizate de Roton. De atunci si pana la momentul actual, portofoliul a crescut constant si s-au straduit sa dezvolte atat partea de promovare internationala a artistilor autohtoni avuti in grija, dar si sa aduca in Romania nume cunoscute ale muzicii internationale.

In momentul de fata, pastreaza echilibrul intre marcile autohtone : Roton, nrg !a.ro,  Tezaur, si nume precum Armin Van Bureen, Bob Sinclair, ATB, Robie Rivera.

« Provocarea actuala, careia ne adaptam din mers, este sa folosim la maximum resursele pe care ni le pune la dispozitie valul new-media. Este clar ca industria muzicala construita pe pilonii traditionali este in declin si este pusa tot mai frecvent sub semnul intrebarii, nu numai in Romania. Sloganul mai vechi al Casei de Discuri Roton, ‘Noi dam tonul’, se dovedeste a fi nu numai actual, este chiar vital – ca sa ajungi si apoi, mult mai dificil, sa te mentii in top, trebuie continuu sa creezi, sa te reinventezi.Asta ne straduim sa facem din 1994, iar daca am reusit, lasam la latitudinea  consumatorilor de muzica sa-si spuna opinia si a oamenilor de specialitate care sunt implicati in industria muzicala din Romania. » ne-a spus domnul Catalin Muraru, Manager A&R.

Roton e tot timpul alaturi de artistii sai. S-au format legaturi care trec de nivelul business si se poate spune ca sunt ca o veritabila familie. Valul de simpatie, de manifestare directa, deschisa, care s-a produs in aceasta primavara, indreptat catre Cristi Minculescu, moment in care erau puse sub semnul intrebarii nu numai viata unui om, ci si a trupei IRIS, este semnificativ in acest sens. Aceasta empatie a oamenilor care si-au manifestat dragostea si sprijinul fata de ei, indiferent ca erau fani IRIS sau nu, ne-a ajutat pe toti sa realizam cat de mult inseamna aceasta trupa pentru istoria muzicii din Romania. Revenirea lor pe scena la Romanian Music Awards de anul acesta, chiar daca pentru putin timp, a fost un secret bine pazit, surpriza pe care Roton a pregatit-o tuturor celor care au sustinut IRIS si care ii apreciaza.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!