Profită la maximum de traininguri!

De Unica.ro pe

Mai sunt dispuşi angajatorii din România să investească în traininguri? În numărul de iunie al revistei Unica găseşti o analiză a acestei pieţe. Află din ce industrii vin angajatorii dispuşi să plătească pentru dezvoltarea angajaţilor, ce bugete au companiile şi ce metode inovative de a învăţa au mai apărut în ultima vreme.
Nevoia de traininguri este resimţită de angajaţii de la toate niveluri, însă reducerea bugetului a făcut ca angajatorii să targeteze oamenii esenţiali din companii şi să investească doar în aceia. Oana Datki spune că primeşte solicitări pentru traininguri în primul rând  pentru nivelul de middle- management. Top managementul este şi el inclus în programe de dezvoltare, dar majoritatea bugetului se duce înspre leaderii de echipe şi către specialişti. Faptul că majoritatea trainingurilor se adresează în acest moment nivelurilor superioare ale managementului se datorează unei percepţii greşite, crede Alexandru Molea. Află opinia specialistului, General Manager al firmei de traininguri bemore, doar în numărul de iunie al revistei.
Dacă eşti printre cei selecţionaţi să participe la o sesiune de trainguri, ar trebui să faci tot ce îţi stă în puţintă prentru a intensifica procesul de învăţare şi pentru a te asigura că vei pune în practică cât mai repede şi mai eficient noile cunoştinţe (principalul lucru pe care angajatorii îl aşteaptă de la un angajat „trainuit“ ).  Alexandru Molea spune că trebuie în primul rând să renunţi la atitudinile negativitiste care  împiedică procesul de învăţare:  nu încearca „să dai bine” la training pentru că-ţi  imagineazi că eşti evaluat şi vrei ca trainerul să-i transmită managerului lucruri bune despre tine (nu pentru asta se află acolo trainerul) şi nu porni la drum gândindu-te că ai scăpat de o zi de muncă. Trainingul este tot o zi de muncă şi trebuie tratată cu seriozitate.
Shana  Johnson, coach de carieră, le recomandă celor care au primit oportunitatea unui training să se gândească înaintea sesiunii la ce şi-ar dori să îmbunătăţească la ei în urma participării. Ea mai spune că ar trebuie să îţi pregăteşti un set de întrebări pe care să le adresezi trainerului şi  un plan de acţiune post-training. Acesta poate să includă întrebări precum:  care sunt cele mai importante lucruri învăţate, ce acţiuni specifice voi face ca să pun în aplicare noile cunoştinţe, ce obstacole pot întâmpina în acest demers şi ce strategii  am ca să ocolesc aceste obstacole.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro