Haine de miliarde de dolari

De Unica.ro pe

Când haina îl face pe om? Atunci când îi creşte afacerea şi îl situează printre cei mai bogaţi oameni din întreaga lume. Brandurile care le înnebunesc pe femei şi pe care le vedem în paginile tuturor …
revistelor glossy sunt şi mari producătoare de bani.  

În topul mondial al miliardarilor Forbes care este publicat în fiecare an, regăsim în primii 100 de miliardari ai lumii şi nume celebre din industria modei şi a frumuseţii.

Primul dintre ele este Bernard Arnault, cel care se află la conducerea companiei LVMH, proprietar al unor mărci de lux importante pe piaţa internaţională, printre care şi producător al mărcii Loius Vuitton. Cu o avere estimată la 27,5 miliarde de dolari, Bernard Arnault se situează pe locul 7 în rândul miliardarilor. 

Dar nu e nevoie să produci numai mărci de lux pentru a ajuge miliardar în dolari. Zara şi H&M, cunoscutele branduri de îmbrăcăminte mass market, aduc proprietarilor averi demne de trecut într-un astfel de top.

Aşa că Zara, Massimo Dutti, Stradivarius şi celelalte firme din grupul Inditex sporesc în fiecare an considerabil afacerea lui Amancio Ortega. Miliardarul de origine spaniolă a acumulat până acum o avere de 25 de miliarde de dolari şi îl găsim pe locul 9 în top.

Preşedintele H&M (Hennes & Mauritz) Stefan Persson este supranumit şi „mogulul cheap chic”. Brandul său se află în plină ascensiune, iar afacerea s-a diversificat foarte mult în ultimii ani. Strategia de a-şi asocia brandul cu nume mari din lumea modei precum Lagerfeld, Stella McCartney sau Jimmy Choo, a fost benefică şi continuă să îi crească afacerea suedezului Stefan Persson. Cele 22,4 miliarde de dolari îl situează pe Persson pe locul 13 Forbes.

Cine a crezut că perioadă de criză se va simţi şi în contul producătorilor de îmbrăcăminte s-a înşelat, asta din moment ce averile miliardarilor pe care i-am amintit sunt toate în creştere.

Rămânând tot în zonă produselor destinate femeilor, o menţionam şi pe Liliane Bettencourt, moştenitoarea imperiului L ‘Oreal, care după 100 de ani de când există pe piaţă îi aduce în prezent franţuzoaicei o avere de 20 de miliarde de dolari şi locul 17 printre ceilalţi miliardari ai lumii.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro