Femeile de carieră nu pot avea şi viaţă de familie

De Unica.ro pe

Potrivit rezultatelor unui studiu anual publicat anul acesta de Manpower Inc, cu scopul de a înţelege atitudinile şi opiniile femeilor manager, precum şi posibilităţile acestora…

… de avansare în carieră, din cei 563 de manageri români respondenţi la studiu, 64% consideră că femeile nu pot avea carieră şi familie, cei doi factori neputând coexista.

Cu toate că majoritatea respondenţilor români consideră că o carieră poate limita ascensiunea profesională a oricărei femei, 91% dintre aceştia cunosc mame care lucrează pe posturi de top management şi care îşi îndeplinesc foarte bine şi responsabilităţile familiale.  

Studiul care a fost realizat la nivel global, incluzând 29.000 de manageri din 33 de ţări, mai relevă faptul că 44% dintre respondenţi susţin faptul că atât femeile, cât şi bărbaţii pot fi la fel de buni manageri.

La nivelul ţării noastre, doar 15% dintre cei care au răspuns întrebărilor sunt de părere că femeile deţin supremaţia în timp ce 34% dintre aceştia consideră faptul că bărbaţii sunt mai buni manageri.

48% dintre respondenţii la nivel global al studiului sunt de părere că femeile nu vor deţine niciodată 50% sau mai mult din totalul personalului senior executiv sau de top management din cadrul companiilor de top, cu toate că mulţi dintre aceştia cunosc femei pe acest tip de poziţii.

La nivelul ţării noastre, este preponderent acelaşi răspuns dar procentul este mai mic decât cel înregistrat la nivel global, respectiv de 38% din totalul respondenţilor.  

Potrivit studiului, la cel mai înalt nivel aspiraţional se află postul de vicepreşedinte, manager sau proprietar, 29% dintre respondenţi afirmând acest lucru. România nu face exceptie, aici procentul celor care aspiră la aceeaşi poziţie fiind mai mare, ajungând la 38%.

Românii, spirit întreprinzător crescut

Românii dau dovadă de un spirit de întreprinzător peste media globală. Dintre cei 563 de respondenţi (176 bărbaţi şi 387 femei), 79% dintre bărbaţi şi 59% dintre femei s-au gândit să-şi deschidă propria afacere. La nivel global, doar 59% dintre participanţii studiului s-au gândit să renunţe la statutul de angajat, deschizându-şi propriul business.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro