Desenele animate romanesti

De Unica.ro, pe

Cu pampoanele ei albe, fustita scurta si catelul nazdravan, Mihaela a vrajit multe generatii de copii care ii urmareau aventurile pe micul ecran alb-negru si incercau, a doua zi la scoala, sa o …
Cu pampoanele ei albe, fustita scurta si catelul nazdravan, Mihaela a vrajit multe generatii de copii care ii urmareau aventurile pe micul ecran alb-negru si incercau, a doua zi la scoala, sa o deseneze pe ultima pagina a caietului de geografie.

Ea si Azorel impreuna cu omuletul lui Gopo, cu Oaca si Boaca, Balanel si Miaunel, cu Pin-Pin si Pic si Poc  s-au nascut in studioul Animafilm. Acesta a fost infiintat in anul 1964, in urma numeroaselor premii obtinute de Ion Popescu-Gopo la festivalurile internationale.

Cu o productie de 60 de filme pe an, Animafilm a devenit un studio cu renume international si a castigat numeroase premii, datorita desenatorilor de exceptie care i-au trecut pragul. Declinul sau a inceput in 1989, odata cu moartea neasteptata a lui Gopo si cu trecrea studioului in domeniul privat.

In ultimii ani de existenta (s-a desfiintat in 2006), Animafilm nu si-a mai permis sa produca niciun lungmetraj de animatie si a fost uitat complet de administratorii bugetului de stat. Dar noi nu am uitat personajele sale fermecate!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!