Cum și unde te „școlești“ în modă?

De Monica Cismaru, pe Ultimul update Luni, 10 octombrie 2016, 16:15
Ești pur și simplu pasionată de modă și vrei să aprofundezi domeniul sau chiar să lucrezi în fashion business? Ei bine, poți începe cu o serie de cursuri specializate, oferta e bogată.

Te atrage lumea modei, ești interesată de design vestimentar, stilism, fashion PR și tot ce ține de domeniul frumuseții, ai vrea să lucrezi alături de oameni creativi, hainele sunt pasiunea ta. Din varii motive, NU ai urmat o facultate de profil, dar vrei să te inițiezi în domeniu și, poate, apoi să-l aprofundezi chiar la locul de muncă. Poți urma în prealabil o serie de cursuri de specialitate, oferta este destul de vastă. Întinse pe o perioadă mai lungă sau mai scurtă, mai scumpe sau mai ieftine, cu frecvență lunară sau săptămânală, sigur vei găsi ceva pe placul și programul tău.

Iată unde poți urma cursuri legate de modă, fashion-business și design vestimentar.

Atelierele ILBAH

Atelierele ILBAH funcționează de la începutul lui 2013, iar participanții la cursuri beneficiază de programe de formare interactive, special concepute încât să simuleze situațiile regăsite în via-
ța profesională pentru fiecare domeniu. Oferta este amplă, sunt patru module de studiu:

 • Design vestimentar durată curs: 4 luni, preț 2 500 lei; trainerul cursului este Mirela Diaconu – designer vestimentar cu o importantă și relevantă experiență în domeniu, atât în
  țară, cât și în străinatate.
 • Proiectare vestimentară durată  curs: 6 luni, preț 4 500 lei.
 • Stilism și consiliere vestimentară durată  curs: 4 săptămâni, preț 1 200 lei.  Cele trei module formează împreună Atelierul Fashion Design, la absolvirea căruia cursantul obține un certificat de calificare în meseria Creator Proiectant îmbrăcăminte. Cursurile de mai sus se pot urma și separat, obținându-se un certificat de absolvire de inițiere în ocupațiile respective.
 • Croitoriedurată  curs: 5  luni, preț 3 000 lei. Este un curs de bază, pentru care nu sunt necesare noțiuni inițiale de croitorie. Piesele vestimentare elaborate sunt, în mare parte, de damă.  La absolvirea cursului se obține un certificat de absolvire de inițiere.

Toate cursurile Atelierelor ILBAH sunt recunoscute și autorizate de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației.

cursuri moda

DallesGO

Cursurile legate de modă, propuse de  DallesGO, sunt următoarele:

 • Design vestimentar Pe lângă noțiunile specifice designului vestimentar, la cursuri sunt invitate diverse personalități din lumea modei  pentru a vorbi despre munca din spatele unei colecții, despre cum se realizează o prezentare și cum se vinde o colecție – Lena Criveanu, Ovidiu Buta, Lucian Broscățean se numără printre  invitații  de onoare.  Modulul de începători are 20 de săptămâni și costă 5 900 lei, achitabili în patru rate.  Modulul „Avansați“ are 20 de  săptămâni și costă 6 500 lei, achitabili în patru rate.
 • Stilism&Tendințe Cursurile sunt destinate oricărui pasionat de modă care își dorește să înceapă o carieră ca stilist de fashion sau celor care vor să aprofundeze noțiuni legate de stilurile vestimentare. Modulul „Începători“ are 12 săptămâni și costă 2 500 lei, achitabili în două rate. Modulul „Avansați“ are 12 săptămâni și costă 2 900 lei, achitabili în două rate.
 • Design de bijuterii E vorba de primul curs de bijuterie conceptuală din România. Dacă ești pasionat de designul bijuteriilor, ai acum ocazia să-ți testezi creativitatea sub îndrumarea Carlei Szabo, unul dintre cei mai apreciați designeri români contemporani. Un modul are 12 săptămâni și costă 2 500 de lei, achitabili în două rate. Cursurile se țin în timpul săptămânii, după ora 18:30.
 • Design de pantofi Mihaela Glăvan, unul dintre cei mai importanți designeri de accesorii de la noi, și-a asumat sarcina de a te ghida în universul fascinant al producției și designului de încălțăminte. Un modul are 12 săptămâni și costă 2 500 de lei, achitabili în două rate. Cursurile se țin în timpul săptămânii, după ora 18:30.
 • Fashion Business Cu ajutorul unei metodologii simple și eficiente, acest curs vă propune o incursiune în „ABC“-ul unui business în domeniu, combinând elementele teoretice de bază din mediul de afaceri cu cele specifice domeniului fashion, într-o expertiză unică, bazată pe studii de caz și multiple exemplificări Un modul are 12 săptămâni și costă 2 900 lei, achitabili în două rate. Cursurile se țin în timpul săptămânii, după ora 18:30.

*Pentru plata integrală a cursurilor la DallesGO beneficiați de o reducere de 10%. Studenții beneficiază de reducere.

Irina Markovits

Este unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați consultanți de stil și jurnaliști de modă din România și fondatoarea site-ului Stylediary.ro. Dacă ai vreo curiozitate legată de stil, haine, vestimentație etc.,  găsești întotdeauna un răspuns pe blogul ei sau chiar la unul dintre workshopurile pe care le derulează cu frecvență lunară sau săptămânală. Astfel, Irina Markovits susține un Style Masterclass – curs cu durata de o zi, la care iau parte maximum 10 persoane. Aici, tema abordată este cea a educației stilului personal, cu recomandări individuale, cu exemple concrete. Aceste cursuri au loc de obicei în diverse magazine, iar următoarele cursuri Style Masterclass vor avea loc pe 24 septembrie și 29 octombrie 2016. Prețul standard este de 150 euro/persoană.

Style Conversations este al doilea workshop susținut de Irina și e un fel de serial stilistic, în care le vorbește cursantelor despre tendințe, despre ținutele potrivite pentru diverse ocazii și le învață să-și proiecteze garderoba potrivită. Următoarele workshopuri au loc pe 17 septembrie și pe 15 octombrie. Preț:  90 lei/persoană.

Naked PR  – Comunicare În modă cu Noemi Meilman și Vicki Nicola

În cadrul cursurilor susținute de Vicki Nicola și Noemi Meilman puteți afla cum ajută PR-ul la creșterea unui brand, cum îi ajută pe designeri să-și cunoască publicul, cum arată o poveste bună și un mesaj care se face auzit. Atât bloggerii, cât și oamenii din presă iubesc brandurile cu o comunicare atipică, originală, și  pe cei care se țin de promisiunile pe care le fac, iar la cursul de Fashion PR veți învăța să creați astfel de comunicate.

Fashion PR este despre oameni, despre relațiile dintre aceștia și diverse contexte. Trebuie să-ți placă ceea ce faci. Acesta este începutul unei frumoase prietenii cu clienții tăi, cu toți oamenii pe care îi cunoști de-a lungul timpului. Atâția oameni cât să încapă într-o sală imensă de bal în cea mai frumoasă zi din viața ta“, așa începe Noemi povestea workshopului de Fashion PR.

Dincolo de partea teoretică, la fiecare curs, „elevii“ se vor întâlni cu diverși invitați din industria de modă românească. La sesiunea anterioară de cursuri, ei au avut ocazia să discute cu Carmen Șeitan (Moschino), Georgiana Palaz (Gerard Darel și Lancel), Ana Morodan, Andreea Esca, Ovidiu Buta, Cătălin Oprițescu. Cursurile durează șapte săptămâni, o întâlnire pe săptămână, lunea, de la 18:30 și costă 1 400 de lei.

Citește și – Valentina Vidrașcu, designer: „Am «plonjat» aproape fără voia mea în acest bazin de inspirație tradițional românească“

Citește și – Ținute de seară în pastel și negru, de Elena Perseil

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!