Cum să te pregătești pentru un interviu video?

De Unica.ro, pe
Fie că ești student sau absolvent de facultate, căutarea unui loc de muncă poate veni cu diverse situații neașteptate. Dacă până acum, angajatorii erau adepții interviurilor tradiționale (adică vizita la sediul lor), astăzi, pentru a economisi atât timpul lor de recrutare, cât și al candidatului, aceștia optează și pentru variantă digitală, interviurile video.

Cu toate că acest tip de interviu este destul de confortabil și economisește timp, nu trebuie să te culci pe o ureche, ci să te pregătești pentru acesta ca atare. Uite cum poți să faci asta!

Fă o simulare înainte de interviu

Nu lăsa totul pentru ultimul moment! Poți să repeți de câteva ori discursul pe care ai vrea să-l spui angajatorului înainte de interviul propriu-zis. Te poți chiar filma, așa îți vei da seama dacă poziția în care stai este corectă, dacă în jurul tău nu sunt lucruri în plus sau dacă microfonul funcționează cum trebuie. Totuși, nu încerca să-ți pregătești un discurs pe care să-l înveți pe de rost, angajatorul te poate lua prin surprindere cu întrebări neașteptate.

De asemenea, ar fi bine să fii atent și la dicție, căci de multe ori aceasta este cartea noastră de vizită atunci când mergem la un interviu de angajare, fie acesta unul video, fie face to face.

Imaginea și decorul contează

Chiar dacă este vorba de un interviu video, asta nu înseamnă că trebuie să rămâi în pijamale. Recrutorii observă acest detaliu, iar o vestimentație neglijentă îți poate scade șansele de a obține poziția pentru care candidezi. Același lucru îl recomandăm și în cazul decorului, ar fi bine să renunți la lucrurile inutile din preajmă.

Citeste continuarea pe ejobs.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!